Цонко Цонев представя втората си книга: "Кметълски истории. Катунът от Каварна"

БГНЕС

В четвъртък бившият кмет на Каварна Цонко Цонев представя  в София втората си книга "Кметълски истории. Катунът от Каварна". За предаването "Преди всички" по "Хоризонт" той сподели, че в книгата има отделна глава, която се казва "10 топ куриоза от концертите в Каварна". Един от тях е как вокалистът на "Айрън Мейдън" пилотира самолета, с който вокалистът и бас китаристите на Manowarпристигат у нас през 2007 г.

Робърт Плант, който мисля, че беше в Каварна през 2007-а, поиска да го подгряват "Мистерията на българските гласове" и ги слушаше в захлас. След това си говори много с тях. Те били една от любимите му музикални групи и стилове. Рокаджия, подгряван от българска фолклорна група, също е страшен прецедент.

На представянето в София специални гости ще бъдат БТР, "Конкурент", "Черно Фередже" и др.

print Отпечатай
Още от категорията
Мирослав Косев в ролята на Евгений Онегин

Напусна ни актьорът Мирослав Косев

Актьорът Мирослав Косев от театър „Българска армия“ почина вчера след кратко тежко боледуване. Мирослав Косев е роден на 20 юни 1953 година. През 1979 година завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Филип Филипов. Започва творческия си път на сцената на Драматичния театър в Пазарджик, а от 1986 година е един от най-талантливите актьори в..

публикувано на 27.04.17 в 13:20

Сборникът "Големият регрес", с текстове на международно признати интелектуалци, излиза едновременно у нас и в Германия

"Големият регрес" – така е озаглавен сборник, който излиза едновременно в Германия и България и на 14 езика. 15 автори и преводачи правят възможен този поглед и анали на съвременния свят и политическата си социалната ситуация в днешно време. Става дума за международно признати интелектуалци и учени, които правят изследване чрез  текстове, писани..

публикувано на 27.04.17 в 13:12

Юбилейна изложба на Станимир Видев в галерия "Аспект"

Галерия "Аспект" в Пловдив представя изложба живопис на Станимир Видев, с която ще отбележи неговата 60‐а жизнена и 30‐а творческа година. Но галеристката Олга Петрова казва, че изложбата не е юбилейна, нито има ретроспективен характер, а е по-скоро камерна, дълбоко изстрадана и интимна като усещане. В експозицията преобладават пловдивските..

обновено на 27.04.17 в 13:07

„Да умреш от смях“ или как да пишеш смешно

Тази година Лятната академия за драматургично писане „Да умреш от смях“ ще се проведе в село Боженци (България). Форумът е предназначен за студенти и млади професионалисти от всички артистични сфери и творчески индустрии, желаещи да развият уменията и знанията си в писането на текстове за театър, документално кино, физически подход към писането и други..

публикувано на 27.04.17 в 12:36

Ясните очертания на живота

Венцеслав Константинов е известен преводач и писател. Носител е на престижни награди като Награда за преводаческо изкуство на Федералното министерство за образование и култура, Виена (1993), на Съюза на преводачите в България „за цялостна преводаческа и научна дейност“(2006), през 2013 г. за антологията „Великите немски поети от ХІІ до ХХ век“ получава..

публикувано на 27.04.17 в 10:45

От другия бряг на Атлантика

Да се завърнеш в родната си страна САЩ, след като двадесет години си живял във Великобритания - това е ситуацията, в която се озовава Бил Брайсън. Резултатът е, че в крайна сметка всичко му изглежда хем близко и родно, хем доста чуждо и странно. Със сигурност обаче – повод за добронамерени шеги. В поредицата от кратки есета на най-разнообразни теми,..

публикувано на 27.04.17 в 10:25

Йордан Велчев представя в Пловдив "Събиране на значенията"

Пловдивската премиера на стихосбирката „Събиране на значенията“ от Йордан Велчев ще се състои в книжарница „Хермес-Централ“. Стихове от книгата ще прочете Стефан Попов.  Йордан Велчев е известен не само с поетичните си книги, но също и с големи исторически трудове като „Градът между Изтока и Запада. ХІV–ХVІІ век” и трите тома на..

публикувано на 27.04.17 в 06:50