Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем са жертвите на катастрофи през празничните дни

Полицията започва операция за контрол на скоростта в цялата страна

| обновено на 18.04.17 в 14:25
Снимка: БГНЕС
Осем души са загинали при катастрофи в страната през празничните дни. Въпреки предупрежденията на МВР част от шофьорите не са спазвали правилата, съобщи началникът на Пътната полиция Бойко Рановски:

Преди празниците правихме пресконференция, обърнахме внимание на водачите, че ще има засилен трафик, че ще има натоварени участъци, че ще има места, където текат ремонтни дейности, ще има образуване на колони - да не се предприемат рискови изпреварвания, да се движат със съобразена скорост. Но както видяхте не всички водачи се съобразиха с нашите указания. Не бих казал само скоростта. Имаме инцидент на магистрала с пешеходец, имаме при оказване на помощ пътно транспортно произшествие - друг водач, движейки се с несъобразена скорост уби хората. 

Същевременно полицията започва операция за контрол на скоростта в цялата страна. Най-засилени проверки ще има на 19 април, когато в рамките на 24 часа масово ще бъдат спирани автомобили, съобщи още комисар Бойко Рановски:

Скоростта както в България, така и в другите държави от Европейския съюз е основната причина за възникване на тежките произшествия с най-големия брой загинали и ранени. Всички налични мобилни камери ще бъдат максимално ангажирани, съответно ще наложим санкции на всички нарушители.

Още по темата чуйте в репортажа на Николай Христов за предаването "12+3".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени