Искрен Веселинов: Обединените патриоти са готови за 4-годишен мандат

БГНЕС

Обединените патриоти са готови за 4-годишно управление, каза в предаването "Преди всички" Искрен Веселинов – заместник-председател на ВМРО:

Като цяло нашите ангажименти към избирателя са за 4 години и в този дух ние ще направим възможности, стигна това управление да сработи и да изпълни тези намерения, за които е избрано. Ние сме предвидими, ние сме казали цената си, свързана с националната сигурност, с политиката по доходите, постигнали сме споразумение с партньорите си, така че каквото и в предишния парламент, между другото, ние сме може би една от най-предвидимите формации, която гарантира стабилността на държавата.

Според Веселинов диалогът в коалицията е добър и няма да има проблеми от участието на "Атака" в нея:

Мисля, че диалогът в нашата коалиция е доста добър, не би следвало да има някакъв проблем в тази посока.

Веселинов коментира номинацията на Явор Нотев за заместник-председател на НС:

Бяха изкоментирани няколко имена, в крайна сметка беше прието, че господин Нотев е най-подходящият. Другите кандидатури бяха оттеглени и господин Нотев стана единствена кандидатура на Обединените патриоти.

Искрен Веселинов коментира и какво очаква ВМРО от управлението:

Имаме много тези, които искаме да отстояваме, тези, свързани с патриотично образование, с неравномерното развитие на регионите, с отбраната, със сигурността. Това са наши теми отдавна и бихме могли да потърсим някаква по-значителна роля. Ние имаме изключително добре подготвен кадър в лицето на председателя на ВМРО. Той също така е добре подготвен в ресора МВР, тъй като това са двете комисии, с които винаги е бил като народен представител – за вътрешен ред и сигурност и за отбрана.

Интервюто на Силвия Великова с Искрен Веселинов можете да чуете от звуковия файл.

Още от категорията

Светослав Малинов: Негативите от Брекзит се стоварват най-вече върху гражданите

Сред най-обсъжданите международни теми от последните месеци е излизането на Великобритания от ЕС. Преговорите вървят на много нива, някак бавно и дори мъчително. За повече яснота и за една интересна идея, свързана с Брекзит и програмата Еразъм , Лили Големинова разговаря с един от българските евродепутати, който иначе е доцент по история на..

публикувано на 20.10.17 в 15:49
Тереза Мей и Доналд Туск

ЕС започва подготовка за втората фаза от преговорите за Брекзит

Лидерите на 27-те страни членки, които ще останат в Европейския съюз след напускането на Великобритания, взеха решение на срещата на върха в Брюксел да започнат подготовка за втората фаза от преговорите за Брекзит. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви: Днес Съветът се съгласи да започне вътрешни подготвителни дискусии..

публикувано на 20.10.17 в 15:35
Бисер Петков

Бисер Петков: Тепърва ще се обсъждат предложенията за промени в размера на болничните

Социалният министър Бисер Петков заяви в кулоарите на парламента, че тепърва Надзорният съвет на Националния осигурителен институт и тристранният съвет ще обсъждат предложенията за промени в размера на болничните в бюджета за 2018 година: Това е една мярка, която е насочена към ограничаване неправомерното ползване на болнични. Поне така е..

публикувано на 20.10.17 в 15:23

Родителите с доход между 400 и 500 лева също ще получават детски добавки

Хората с доход между 400 и 500 лева също ще получават детски добавки. Те обаче няма да бъдат в пълен размер, а ще са 80 процента от него, обяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков . Той уточни какво се предвижда през 2018 г: Увеличаване на техния размер за семействата, при които дохода на лице от семейството е до 400..

публикувано на 20.10.17 в 15:16

Проф. Вихрен Бузов: Без споразумението с Турция съоръжението по границата едва ли ще бъде функционално

Проф. Вихрен Бузов – специалист по национална сигурност, преподавател във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" коментира в предаването "Хоризонт за вас" изграждането на съоръжение по българско-турската граница, тема, която предизвика спорове в парламента: Това съоръжение е по-скоро за наше успокоение. Без споразумението с Турция то..

публикувано на 20.10.17 в 14:57

Кармен Калво: Испанското правителство ще проведе регионални избори в Каталуния през януари

Испанското правителство ще проведе регионални избори в Каталуния през януари. Това съобщи Кармен Калво от Социалистическата работническа партия пред Испанската национална телевизия, цитирана от Ройтерс. В събота под ръководството на премиера Мариано Рахой ще се проведе извънредно правителствено заседание. Ще бъде задействан процесът по замразяване на..

публикувано на 20.10.17 в 14:49
Бойко Борисов

Борисов: Ще участваме най-малко с 500 000 евро за попълване на доверителния фонд за Африка

България ще участва най-малко с 500 хиляди евро за попълване на доверителния фонд за Африка, отговори на въпрос на "Хоризонт" премиерът Бойко Борисов . Министър-председателят участва в заседанието на правителствените и държавни ръководители на ЕС в Брюксел. В четвъртък лидерите на Европейския съюз решиха фондът, който бе създаден за борба с..

публикувано на 20.10.17 в 14:16