Искрен Веселинов: Обединените патриоти са готови за 4-годишен мандат

БГНЕС

Обединените патриоти са готови за 4-годишно управление, каза в предаването "Преди всички" Искрен Веселинов – заместник-председател на ВМРО:

Като цяло нашите ангажименти към избирателя са за 4 години и в този дух ние ще направим възможности, стигна това управление да сработи и да изпълни тези намерения, за които е избрано. Ние сме предвидими, ние сме казали цената си, свързана с националната сигурност, с политиката по доходите, постигнали сме споразумение с партньорите си, така че каквото и в предишния парламент, между другото, ние сме може би една от най-предвидимите формации, която гарантира стабилността на държавата.

Според Веселинов диалогът в коалицията е добър и няма да има проблеми от участието на "Атака" в нея:

Мисля, че диалогът в нашата коалиция е доста добър, не би следвало да има някакъв проблем в тази посока.

Веселинов коментира номинацията на Явор Нотев за заместник-председател на НС:

Бяха изкоментирани няколко имена, в крайна сметка беше прието, че господин Нотев е най-подходящият. Другите кандидатури бяха оттеглени и господин Нотев стана единствена кандидатура на Обединените патриоти.

Искрен Веселинов коментира и какво очаква ВМРО от управлението:

Имаме много тези, които искаме да отстояваме, тези, свързани с патриотично образование, с неравномерното развитие на регионите, с отбраната, със сигурността. Това са наши теми отдавна и бихме могли да потърсим някаква по-значителна роля. Ние имаме изключително добре подготвен кадър в лицето на председателя на ВМРО. Той също така е добре подготвен в ресора МВР, тъй като това са двете комисии, с които винаги е бил като народен представител – за вътрешен ред и сигурност и за отбрана.

Интервюто на Силвия Великова с Искрен Веселинов можете да чуете от звуковия файл.

print Отпечатай
Още от категорията

Марешки доброволно се отказва от депутатския си имунитет

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки е подал в парламентарното деловодство заявление за отказ от депутатския си имунитет от съдебно преследване. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отмяна на имунитета от съдебно преследване на народните представители от "Воля" Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов по..

публикувано на 28.06.17 в 20:59

ГЕРБ ще подкрепят създаването на парламентарна комисия за НДК

ГЕРБ ще подкрепят създаването на временна анкетна комисия в Народното събрание, която да провери има ли нарушения при финансирането на ремонта на Националния дворец на културата. Решението е било взето след разговор на парламентарната група с премиера Бойко Борисов , съобщават от ГЕРБ и твърдят, че такава комисия ще сложи край на спекулациите за..

публикувано на 28.06.17 в 20:16
Самолет

СААБ опровергава твърденията, че спира производството на изтребителите ГРИПЕН

Вицепрезидентът на шведската компания СААБ,  която произвежда многоцелевите изтребители ГРИПЕН, Даниел Боестад опровергава твърденията, че призводството на този тип изтребили ще спре. Това се казва в специално изявление на СААБ, изпратено до медиите. В него се визират твърденията на бившия министър на отбраната Бойко Ноев, които са определени от..

публикувано на 28.06.17 в 20:12

Здравната реформа в САЩ разделя политици и общество

Американските конгресмени се отправят по родните си места този уикенд за отбелязване Деня на независимостта. Но това няма да е обичайната им ваканция. На характерните за периода срещи с избиратели за пореден път те ще се сблъскат с разтревожени граждани, които ще настояват за по-добро предложение за здравна реформа от това, което е в момента...

публикувано на 28.06.17 в 19:07
Президентите на България и Румъния -  Румен Радев и Клаус Йоханис

Президентите на Румъния и България заявиха в Букурещ, че не са против Русия

Президентът Румен Радев обсъди в Букурещ с румънския си колега Клаус Йоханис предстоящото българско председателство на Европейския съюз, сътрудничеството в НАТО и сигурността в Черноморския регион. Президентът Радев се обяви за искрен и открит диалог с Русия с цел намаляване на напрежението.  Президентите на България и на Румъния заявиха, че не..

публикувано на 28.06.17 в 18:51
Ана Бърнабич

Ана Бърнабич представи в парламента на Сърбия състава и програмата на правителството

"Балансирана" външна политика, ориентирана към добри отношения с Русия, Китай и Съединените щати, наред с главната цел - членство в Европейския съюз, ще води новото сръбско правителство, предаде Асошиейтед прес. Такава заявка даде номинираната за премиер Ана Бърнабич пред Народната скупщина в Белград преди очаквания утре вот на доверие към..

публикувано на 28.06.17 в 18:31

Цецка Цачева ще настоява ръководителят на антикорупционния орган да се избира от парламента

Ръководителят на единния орган, който трябва да се създаде с приемането на антикорупционното законодателство, трябва да се избира от Народното събрание. Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева пред правната комисия на парламента. Според нея изборът на членовете на органа трябва да се доближава до избора на ръководство на БНБ. Звеното,..

публикувано на 28.06.17 в 18:19