Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт "Къде е Цоньо?" в Първо студио на БНР

БНР Новини
Цоньо Цветков
Снимка: архив на „Аларма“

Цоньо Цветков e 18-годишен виртуоз-перкусионист, който беше приет в престижния Berklee College Of Music сред 16 хиляди кандидати тази година с най-високата стипендия и на когото трябва да се помогне с набиране на останалата част от средствата, за да замине и да запише летния семестър през май.
БНР и радио фестивалът "Аларма Пънк Джаз" се присъединяват към инициативата „Пролетен благотворителен музикален фестивал "Къде е Цоньо?" с концерт на 20 април. Програмата е съставена от самия Цоньо Цветков, който ще свири на маримба и барабани, а като гост-музиканти засега са потвърдили участие Георги Стойков (тромпет), Михаил Дончев (пиано) и Любен Любенов (бас).
Входът-дарение за концерта е 10 лв за възрастни и 5 лв за студенти и ученици на входа на БНР в "Пънк-джаз касата" след 20.45ч. в четвъртък (20 април). Вратите на Първо студио отварят в 21:00ч., а концертът ще започне точно в 21:30ч., заедно с ефира на „Аларма“.
А иначе можете да помогнете и тук или с директно дарение на:

Цоньо Иванов Цветков
IBAN: BG46STSA93000021428308
BIC: STSABGSF
Банка ДСК

Концертът ще бъде в две части, съответно – за маримба и пиано и за джаз квартет, като, разбира се, ще има и изненади. Двама от присъствалите ще спечелят и двоен билет за следващото ни събитие – концерта на квартета Eyot („Нирвана на европейския джаз“) на 26 април.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!