Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" аут от Шампионска лига

Луис Суарес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на "Барселона" и "Ювентус" завършиха 0:0 на стадион „Камп Ноу” в реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига по футбол. Така италианският шампион се класира за 12-и път в историята за 1/2-финалите на най-престижния европейски клубен турнир, след като бе спечелил с 3:0 в първия мач. И двата тима разчитаха на най-добрите си състави, но не успяха да зарадват феновете по трибуните с голове.

В 31-ата минута силен удар на Меси затрудни Буфон, а при добавката Луис Суарес не успя да се разпише от малък ъгъл. Малко след това Тер Щеген спаси шут на Игуаин. В края на полувремето пък Суарес опита атрактивен удар, който бе блокиран.

През втората част нещата не се промениха кой знае колко. "Барселона" лесно достигаше наказателното поле на гостите, но не намираше пролука през сгъстената отбрана. В 56-ата минута Меси стреля много технично, но не успя да отбележи.

Треньорът на домакините Луис Енрике пусна и четвърти нападател още преди 60-ата минута, когато Пако Алкасер замени Ракитич. Малко след това удар на Пянич рикошира в Пике и Тер Щеген изби в корнер.

До края на мача Меси и компания не намериха верния път към вратата на Буфон, а гостите не търсеха на всяка цена гола и отправяха неточни удари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна