Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еманюел Макрон обеща борбата с тероризма да бъде приоритет, ако стане президент на Франция

Еманюел Макрон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на Франция Еманюел Макрон обеща борбата с тероризма да бъде приоритет, ако бъде избран за държавен глава.

Ако отказвам да разоръжа Франция, то е, защото искам да поема ясни ангажименти, така че нашата полиция, силите за сигурност и разузнавателните служби в страната да могат да предотвратяват тези атаки, да ни защитават и да подвеждат под съдебна отговорност извършителите на тези насилствени актове. Трябва да продължим тези усилия в идните години, каза центристът Макрон на предизборен митинг в Нант.

Сигурността и справянето със заплахите на тероризма отново излязоха на преден план, след като двама мъже бяха арестувани във вторник в Марсилия за планиране на атака на предизборен митинг, припомня Ройтерс.

Предизборната кампания е в своя край, а избирателите ще отидат до урните на 23-ти април. Последните проучвания на общественото мнение сочат, че Макрон и крайнодясната лидерка на партия "Национален фронт" Марин Льо Пен ще получат най-много гласове на първия тур и ще се съревновават за президентския пост на втори тур.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени