17-годишен художник открива трета самостоятелна изложба

17-годишният Антон-Константин Анастасов открива трета самостоятелна изложба. Изложбата се открива днес от 18.00 часа в "Зелена галерия".

Картините ми показват цялото безкрайно разнообразие на света. Искам да покажа и красивото, и грозното. Не слагам граници в смисъла на моите картини, казва младият художник.

Мястото на кошмара е разнообразно. Сливам кошмара с красотата и светлината. 

Младият художник се образова по система, за която казва, че му помага да развива свободно мислене:

Избираш определени предмети и работиш по тях, когато ти е удобно. За мен това е удобно, защото ми дава големи възможности за рисуване, допълва Антон-Константин.

Цялото интервю с него чуйте в звуковия файл.

Още от категорията

Филмът на Стилиян Иванов за Желязната църква в Истанбул имаше своята премиера наскоро

Филмът на режисьора Стилиян Иванов за Желязната църква в Истанбул имаше своята премиера наскоро: "Филмът имаше премиера на Разпети петък в 18.15 по Канал 1, вече е в интернет, вече хората могат да го гледат. Това е филм за вярата, не за религията, въпреки че става дума за църква", каза Иванов. Той сподели: "Единственото условие на човек да..

публикувано на 19.04.18 в 12:10

„Нищо не се губи" е първа от поредица изложби по програмата "1+1: Арт сцена Германия"

„Нищо не се губи" е съвместна изложба с мексиканския художник Франсиско Монтоя Касарес. Това е първата изложба от програма на Гьоте институт "1+1 Арт сцена Германия". Идеята е български художници да поканят техни колеги, живеещи в Германия и да направят съвместни изложби. Това каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Викенти Комитски...

публикувано на 19.04.18 в 12:09

Концерт на "Бистришките баби" ще има днес в Музея на София

Концертът на "Бистришките баби" под наслов "Архаичният шопски двуглас - принос към европейските културни ценности" ще бъде днес в 17.00 часа в Музея на София. Ако отидете да ги чуете на живо, може да ги видите и в снимки, като разгледате в една от залите на музея специалната изложба Старинни и емблематични за София и региона песни са подготвили..

публикувано на 19.04.18 в 10:51

Географската карта разказва: Дарението на д-р Симеон Симов от карти и атласи в Централния държавен архив

Едно щедро дарение от карти и атласи в Централния държавен архив допринася да знаем повече за България, за нейното място през вековете и за взаимоотношенията с другите страни на Стария континент. Дарението е на д-р Симеон Симов, лекар по професия и почитател на старинните издания – карти, книги и атласи. С огромна любов и всеотдайност той издирва,..

публикувано на 19.04.18 в 10:40

„Българска пролет в Милано“

Пролетен фолклорен празник, организиран от Българската асоциация за културен обмен в Милано, привлече вниманието на жителите и гостите на италианския град. Български народни танци от различни фолклорни области представиха самодейните танцьори от фолклорна работилница „Ритмика“, а специални гости на събитието бяха фолклорните групи "Луди млади"..

публикувано на 19.04.18 в 10:37

Вълнуващи примери за социалната поезия на Илеана Стоянова и Владимир Сабоурин

Електронното списание „Нова социална поезия” предстои да представи 12-ия си брой - и хартиената антология "Нова социална поезия" на български, английски и френски език. На 26 април от 19:30, в клуб "Ялта" ще  чуете на живо авторите на "Антология на Нова социална поезия". Кои са те?  Какво представлява тази група за социална поезия, какви цели си поснавя..

публикувано на 18.04.18 в 18:45
Юлиян Петров и водещата Катя Василева

Юлиян Петров: Когато спрем да искаме нещо, то се получава

Актьорът Юлиян Петров , станал известен на зрителите като Чочо от сериала "Скъпи наследници", всъщност играе в няколко детски постановки в Младежкия театър, сред които "Бременските музиканти", "Пинокио", "Алиса в страната на чудесата". Срещата ни с него ни разкрива, че той много обича да общува и да си играе с децата, а дори често да му се случва..

публикувано на 18.04.18 в 16:39