Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов ще съди Слави Трифонов заради материал, излъчен в шоуто му

| обновено на 20.04.17 в 15:35
Снимка: БТА

В интервю за "Хоризонт" лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов съобщи, че ще съди Слави Трифонов заради излъчения снощи в шоуто му материал, който Симеонов определи като "гадна манипулация".
Вчерашното издание на "Шоуто на Слави" излъчи репортаж , в който се казваше, че в мотел "Козият рог" в Малко Търново, собственост на "СКАТ" ООД, където съдружник е Валери Симеонов, се настаняват командировани на границата полицаи и военни, а изводът на авторите е, че политикът печели на гърба на държавата.
Доста гадна манипулация – така ще го коментирам, заяви пред микрофона на "Хоризонт" лидерът на НФСБ по повод съдържанието на материала, като отбеляза: Просто там нямаше нищо вярно, освен това, че всъщност обектът се казва "Козият рог".
Това беше просто много непочтено, непочтени манипулации, подчерта отново Симеонов и допълни: Всичко е абсолютно легално, законно. Който отиде и си плати – ще спи там, естествено. Като разбера, че са държавни служители, да ги изгоня навън на поляната ли!?

Според Симеонов основната причина, поради която е публикуван този материали за него, е несъгласието му с референдума на Слави Трифонов.

Във второ интервю в ефира на предаването "12+3" политикът потвърди позицията си и отново определи информацията, излъчена вчера в телевизионното предаване, като "изопачена", "тенденциозно изкривена" и "откровени лъжи". Той обясни по-подробно и откъде, според него, идват тези атаки:

На първо четене, директно от екипа на въпросното чалга-шоу, тъй като знаете, че коалиция "Обединени патриоти" и лично аз съм един от най-сериозните противници на прокарването на въпросния референдум пред Народното събрание. Другата – е чисто политически цели, които се преследват в период, когато се съставя евентуално коалиционно управление на страната, от политически опоненти – твърде вероятно е да са от ДПС. Вие знаете, че един от народните представители от ДПС има дялове в Би Ти Ви.
Валери Симеонов категорично отрече да има конфликт на интереси при настаняването на военни в хотела, като заяви, че няма договор с Министерството на отбраната, и допълни:

Никога не съм имал договор нито с Министерството на отбраната, нито с МВР. Недейте да говорите за мен, защото аз съм извън този бизнес – това е фирмена собственост, собственост на фирма "СКАТ" ООД. Аз съм съдружник в този фирма, но тази фирма има и други хотели, тази фирма има кабелна телевизия, тази фирма има програма и т.н.

Всички аргументи на Валери Симеонов чуйте от звуковите файлове с интервютата, излъчени в предаването "12+3".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!