Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Служебният премиер Огнян Герджиков декларира в интервю за "24 часа", че е търсил златното сечение между идеите на президента и неговите убеждения, като признава, че  не винаги му е било лесно.  Нямаше натиск от партии, чувствах се чак пренебрегнат, споделя Герджиков.

"Труд" предлага своето разследване как българското оръжие стига до терористите в Сирия. Пратките пътуват по море от Бургас до пристанище Джеда в Саудитска Арабия два пъти месечно. От саудитското посолство са заявили, че няма да отговорят на въпроса какво се случва по-нататък с българското оръжие.

"78 уранови бомби цъкат из България",това е водещото заглавие на вестник "Телеграф". Най-много закрити уранови мини има в южната част на страната. Те са опасни за въздуха и водата, добавя изданието.

"България ще строи суперскъп мост край Кресна", информира от първа страница вестник "Сега". Пътната агенция оповести вчера спечелилия проект за изграждане на магистрала "Струма". Той ще струва 900 милиона лева, които Европейската комисия ще отпусне, евентуално.

"Министерството на отбраната продало имоти колкото за цял град" пише "Монитор". Справка на ведомството, предоставена на вестника, показва, че за последните десет години са разпродадени изоставени казарми и други пустеещи имоти с площ, колкото град като Мелник. Приходите са над 73 милиона лева и са влезли в държавния бюджет.

"Отстраниха шефа на Софийския затвор", съобщава "Труд". От Министерството на правосъдието са потвърдили информацията. Проверяват го как е давал отпуски на осъдените, имало тарифи за ВИП затворници, допълва изданието.

"Прокуратурата погва "голямата приватизация?", това пише с въпросителна "Сега". Проверката на лоши значими сделки няма да ни каже кой взе "Булгартабак", прогнозира изданието и коментира защо прокуратурата се активизира точно сега.

"Разрешиха отглеждането на коноп у нас", пише "Телеграф". Според представена за обществено обсъждане проектонаредба, производителите ще се регистрират, ще трябва да имат и свидетелство за съдимост. Растението ще може да се ползва и за производство на конопено масло.

В събота откриваме летния сезон, съобщава "Монитор". Това ще стане с акостирането на круизен кораб с френски туристи в Бургас. Активен ще е сезонът и по река Дунав, където се възстановява  дейността на пристанището в Тутракан.

По повод 141 години от началото на Априлското въстание, "24 часа" предлага на своите читатели няколко страници за историята на началото и краха на бунта. "Бедата на въстанието е, че има само един Бенковски", обобщава вестникът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна