Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камен Костадинов от ДПС напусна парламента

| обновено на 21.04.17 в 11:39
Снимка: БГНЕС


Депутатът от ДПС Камен Костадинов напуска Народното събрание. Той обаче обяви, че остава в политиката и в ръководството на партията. На негово място в парламента влиза Дурхан Мустафа. С напускането си той дава личен пример на избраните на случаен принцип с преференции народни представители от ДПС.

Това мое решение е продиктувано от следните съображения – на последните избори аз бях водач на две листи на Движението за права и свободи – във Велико Търново и в Бургас, и в двете листи бяха реализирани преференции на случаен принцип. Аз не приемам това като воля на избирателите, а го приемам като случайност и като грешка, която се получава. Виждаме, че го има и в други партии. Водачът на листата има освен привилегията да бъде водач, също и отговорността за поведението на хората от съответните листи, заяви Костадинов.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че оценява високо решението на Камен Костадинов:

Движението за права и свободи има решение да не се реализира мандат на база случайни преференции. Ние ще имаме и законодателна инициатива за решаването на този въпрос.

В първия работен ден на новия парламент ДПС изключи от групата си избрания с преференции Ангел Исаев, който стана независим депутат. Причината е именно това, че той не се съобрази с партийното решение кандидатите за народни представители да не се възползват от преференциите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени