ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписват коалиционното споразумение до дни

Снимка: БГНЕС

Коалиционното споразумение между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ ще бъде подписано още в началото на следващата седмица. Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов:

В момента всеки един се запознава с текстовете, които трябва да финализираме в днешния или в утрешния ден. Убеден съм, че в началото на другата седмица ще имаме вече окончателно подписване на коалиционното споразумение. Черновата вече почти е готова и се обсъжда от двете страни. На по-късен етап, може би ще направим една кратка работна среща и в рамките на предстоящите два-три дни ще имаме вече финализиране на коалиционното споразумение. Докато не бъде готово, не смятам, че е коректно да го коментираме.

ГЕРБ и „Обединените патриоти“ продължават разговорите.

Коректно е да има обединение около решението за четиригодишен мандат, каза още Цветанов. Според него една от възможностите е решенията да бъдат вземани от коалиционен съвет.


Още от категорията
Румен Порожанов

Министър Румен Порожанов на среща с розопроизводители в Министерството на земеделието

След няколкодневни протести на розопроизводителите срещу ниските изкупни цени на розовия цвят министърът на земеделието се среща днес и с дестилериите, които произвеждат розово масло. Според протестиращите цените на розите тази година са три пъти по-ниски отколкото миналата година и това води до загуби за земеделците и изкореняване на розови насаждения...

обновено на 20.05.18 в 12:41
Любомир Кючуков

Любомир Кючуков: След приетата в София декларация се замъгли хоризонтът за членството на Западните Балкани в ЕС

Проблемът не е, че няма конкретна дата за присъединяване на страните от Западните Балкани към Европейския съюз, а че след приемането на декларацията в София се замъгли хоризонтът за членството. Това коментира в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни..

публикувано на 20.05.18 в 12:30
Красимир Каракачанов

Каракачанов: Двойните стандарти на западноевропейските държави са причината за недоверието между балканските страни

„Проблемът е, че на Балканите има много двойни стандарти от страна на западноевропейските държави, които видяхме включително и на последната среща. Именно тези двойни стандарти са причината за това недоверие между отделните балкански държави, защото те бяха използвани блоково за интересите на една или друга, претендираща за влияние на..

обновено на 20.05.18 в 12:23

Турският президент Ердоган ще участва в митинг в Сараево

Турският президент Реджеп Ердоган ще участва в митинг в Сараево днес и ще се срещне с Бакир Изетбегович – босненският член на колективното президентство на страната. Реджеп Ердоган ще изнесе реч пред Шестия конгрес на Съюза на европейските турски демократи – организация, която обединява турските общности в Западна Европа. Очаква се да..

публикувано на 20.05.18 в 11:57
Сергей Станишев

Станишев: Конкретните ангажименти за допълнително финансиране на страните от Западните Балкани са успех за Софийската среща

"Срещата на върха ЕС- Западни Балкани беше важна за България. В наш пряк интерес е бъдещето членство на страните от Западните Балкани в ЕС, стабилизацията на региона да се случват, защото не може ние да сме добре, ако съседите ни са зле". Това каза в интервю за специалното издание на предаването „Неделя 150“ председателят на Партията на..

публикувано на 20.05.18 в 11:24

Д. Цанчев: Софийската среща на върха гарантира развитието на приоритета за европейско бъдеще на Западните Балкани

Срещата на върха ЕС- Западни Балкани, след 15 години, успя отново да извади на преден план темата за европейското бъдеще на Западните Балкани. Шестте държави от региона получиха втори шанс чрез Софийската среща. Това каза в интервю за специалното издание на предаването „Неделя 150“ постоянният представител на България в ЕС Димитър Цанчев...

публикувано на 20.05.18 в 11:08
Майкъл Пенс

Майкъл Пенс и Алексис Ципрас са обсъдили по телефона преговорите по преименуването на Македония

Вицепрезидентът на Съединените щати Майкъл Пенс и премиерът на Гърция Алексис Ципрас са обсъдили по телефона преговорите по преименуване на Бившата югославска република Македония. Това съобщи пресслужбата на Белия дом, цитирана от ТАСС. Според съобщението, Пенс е благодарил на Ципрас за проявеното от него и македонския премиер Зоран Заев "лидерство"...

публикувано на 20.05.18 в 11:04