ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписват коалиционното споразумение до дни

БГНЕС

Коалиционното споразумение между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ ще бъде подписано още в началото на следващата седмица. Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов:

В момента всеки един се запознава с текстовете, които трябва да финализираме в днешния или в утрешния ден. Убеден съм, че в началото на другата седмица ще имаме вече окончателно подписване на коалиционното споразумение. Черновата вече почти е готова и се обсъжда от двете страни. На по-късен етап, може би ще направим една кратка работна среща и в рамките на предстоящите два-три дни ще имаме вече финализиране на коалиционното споразумение. Докато не бъде готово, не смятам, че е коректно да го коментираме.

ГЕРБ и „Обединените патриоти“ продължават разговорите.

Коректно е да има обединение около решението за четиригодишен мандат, каза още Цветанов. Според него една от възможностите е решенията да бъдат вземани от коалиционен съвет.


Още от категорията

Комисия ще гледа сигналите за нарушения при присъждане на научни степени и академични длъжности

Специална комисия към министъра на образованието ще разглежда  сигналите за нарушения при присъждане на научни степени и академични длъжности, както и информацията за плагиатство. Това решиха депутатите с окончателно гласуване на промените в Закона за академичния състав.  Комисията по академична етика ще се състои от петима членове, един от които..

публикувано на 21.03.18 в 12:42

Консерватор беше обвинен от лейбъристите, че фирмата му печели от инвестиция в руска банка, обект на санкции на ЕС

Един от най-заклетите привърженици на Брекзит  - депутатът от консервативната партия Джейкъб Рийс-Мог - бе обвинен от лейбъристите, че неговата фирма печели от 60-милионна инвестиция в руска банка, която е обект на санкции на ЕС от 2014 година, а в същото време в парламента призовава Тереза Мей да наложи по-сурови санкции на Русия по случая „Скрипал“...

публикувано на 21.03.18 в 12:21

Британски депутати поискаха обяснение от Дейвид Дейвис за изчезнала клауза от проектоспоразумението за Брекзит

Във Великобритания депутати от всички партии поискаха обяснение от министъра за Брекзит Дейвид Дейвис защо клаузата, регулираща свободата на движение на британските граждани, живеещи в ЕС, е пропусната в проектоспоразумението, което бе договорено в понеделник с главния преговарящ от ЕС Мишел Барние. Проектоспоразумението не дава никаква сигурност на..

публикувано на 21.03.18 в 12:03
Румен Радев участва в церемонията по запалване на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста в мемориала „Яд Вашем“

Радев: Горд съм, че в тъмните времена на Европа българите успяха да спасят своите евреи

Във втория ден от посещението си в Израел президентът Румен Радев участва в церемония по запалването на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста в мемориала "Яд Вашем". Мемориалът е създаден в памет на шестте милиона евреи - жертви на Холокоста. Музейната експозиция показва оригинални снимки и експонати, запазени от оцелели в лагерите на смъртта на..

обновено на 21.03.18 в 11:52
Израелската армия разпространи снимка на предполагаемия ядрен реактор в Сирия, който бил разрушен с въздушен удар през 2007 г.

Израел призна атака срещу ядрен реактор в Сирия през 2007 г.

Израел заяви днес, че е атакувал и разрушил през 2007 г. предполагаем секретен ядрен реактор в съседна Сирия по време на светкавична въздушна операция, като посочи, че това е послание към враговете му, предаде БТА. Отдавна нямаше съмнение, че Израел стои зад дръзкия въздушен удар на вражеска територия, в района на Ал Кибар в провинция Дейр аз..

публикувано на 21.03.18 в 11:08

Николай Младенов: Интернет и новите технологии са в центъра на Шестата глобална конференция за борба с антисемитизма

Президентът Румен Радев ще говори на Шестата глобална конференция за борба с антисемитизма. Един от водещите на панели по време на събитието е Николай Младенов – представител на ООН за Близкия Изток, който обясни за форума: Интересно е, че тази година фокусът ще бъде основно върху интернет и новите технологии и популизма, която е проблем за..

публикувано на 21.03.18 в 10:40

Коментар на Таско Ерменков във фейсбук стана повод за декларация на ГЕРБ в НС

Коментар на Таско Ерменков от БСП в социалната мрежа фейсбук по повод президентските избори в Русия провокира словесни нападки в пленарната зала между ГЕРБ и левицата. Ерменков е написал: "Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия, над 90% там от гласувалите са за Путин". Ерменков нарича Съединените щати и страни от Европейския..

публикувано на 21.03.18 в 10:35