ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписват коалиционното споразумение до дни

БГНЕС

Коалиционното споразумение между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ ще бъде подписано още в началото на следващата седмица. Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов:

В момента всеки един се запознава с текстовете, които трябва да финализираме в днешния или в утрешния ден. Убеден съм, че в началото на другата седмица ще имаме вече окончателно подписване на коалиционното споразумение. Черновата вече почти е готова и се обсъжда от двете страни. На по-късен етап, може би ще направим една кратка работна среща и в рамките на предстоящите два-три дни ще имаме вече финализиране на коалиционното споразумение. Докато не бъде готово, не смятам, че е коректно да го коментираме.

ГЕРБ и „Обединените патриоти“ продължават разговорите.

Коректно е да има обединение около решението за четиригодишен мандат, каза още Цветанов. Според него една от възможностите е решенията да бъдат вземани от коалиционен съвет.


Още от категорията
Еманюел Макрон

Макрон: Лидерите от ЕС ще изпратим послание за единство с Испания

Лидерите на ЕС ще използват срещата на високо равнище в Брюксел, за да изпратят "послание за единство" с Испания в кризата с Каталуния. Това каза на влизането си в Европейския съвет френският президент Еманюел Макрон . Този Европейски съвет ще бъде белязан от послание за единство около Испания, както и около дискусиите за Брекзит. Всички ние..

публикувано на 19.10.17 в 17:44
Деница Николова поема председателството

България пое председателството на Дунавската стратегия

Два месеца преди да поеме от Естония председателството на Съвета на Европейския съюз, България пое председателството на Дунавската стратегия по време на заключителния форум за Дунавската стратегия в Будапеща. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова прие дунавското председателство. Мотото на унгарското..

публикувано на 19.10.17 в 16:54
Къдринка Къдринова

К. Къдринова: Член 155 от Конституцията на Испания не може да се приложи с един акт на правителството

Член 155 от Конституцията на Испания реално още не е активиран. Той никога не е бил прилаган. Механизмите, по които ще да се действа, трябва да бъдат създадени именно на извънредното заседание на правителството в събота.   Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ журналистът Къдринка Къдринова и допълни: Освен това, той не може да се..

публикувано на 19.10.17 в 14:56

Оградата по границата отново скара опозиция и управляващи

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в декларация от парламентарната трибуна, че правителството умишлено укрива информация за корупция при строежа и ползването на защитната ограда на границата с Турция. БСП разполага с филм на журналиста и депутат Елена Йончева за сериозни нарушения. Нинова настоя за оставката на вътрешния министър Валентин Радев..

обновено на 19.10.17 в 14:47

Държавата предлага промени в три закона, за да ограничи радикалния ислям

Държавата предлага промени в три закона, за да ограничи радикалния ислям. Това стана ясно след среща на вицепремиера Красимир Каракачанов с експерти от няколко министерства, от службите и академичната общност. Предложението е промени да има в Наказателния кодекс, в Закона за образованието и Закона за вероизповеданията. Конкретните текстове..

обновено на 19.10.17 в 13:12

НС отхвърли ветото на президента върху Закона за отбраната и въоръжените сили

Парламентът отхвърли президентското вето върху Закона за отбраната и въоръжените сили. Това стана при повторно гласуване. "За" гласуваха 131, "против" - 71, а 20 се въздържаха. ГЕРБ, "Обединените патриоти" и "Воля" гласуваха срещу президентското вето.  "БСП за България" бяха "за", а 20 депутати от ДПС се въздържаха.  Така остана разпоредбата -..

обновено на 19.10.17 в 12:32

Мадрид ще задейства член 155 от Конституцията за отнемане на автономията на Каталуния

Испанското правителство ще задейства в събота член 155 от испанската Конституция, който позволява да се отнеме автономията на Каталуния, заявиха от кабинета на испанския министър-председател. Свикана е и среща на кабинета. Каталунският лидер Карлес Пучдемон поясни в писмо до испанския министър-председател Мариано Рахой , че не е обявена..

публикувано на 19.10.17 в 11:31