ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписват коалиционното споразумение до дни

БГНЕС

Коалиционното споразумение между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ ще бъде подписано още в началото на следващата седмица. Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов:

В момента всеки един се запознава с текстовете, които трябва да финализираме в днешния или в утрешния ден. Убеден съм, че в началото на другата седмица ще имаме вече окончателно подписване на коалиционното споразумение. Черновата вече почти е готова и се обсъжда от двете страни. На по-късен етап, може би ще направим една кратка работна среща и в рамките на предстоящите два-три дни ще имаме вече финализиране на коалиционното споразумение. Докато не бъде готово, не смятам, че е коректно да го коментираме.

ГЕРБ и „Обединените патриоти“ продължават разговорите.

Коректно е да има обединение около решението за четиригодишен мандат, каза още Цветанов. Според него една от възможностите е решенията да бъдат вземани от коалиционен съвет.


print Отпечатай
Още от категорията

Марешки доброволно се отказва от депутатския си имунитет

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки е подал в парламентарното деловодство заявление за отказ от депутатския си имунитет от съдебно преследване. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отмяна на имунитета от съдебно преследване на народните представители от "Воля" Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов по..

публикувано на 28.06.17 в 20:59

ГЕРБ ще подкрепят създаването на парламентарна комисия за НДК

ГЕРБ ще подкрепят създаването на временна анкетна комисия в Народното събрание, която да провери има ли нарушения при финансирането на ремонта на Националния дворец на културата. Решението е било взето след разговор на парламентарната група с премиера Бойко Борисов , съобщават от ГЕРБ и твърдят, че такава комисия ще сложи край на спекулациите за..

публикувано на 28.06.17 в 20:16
Самолет

СААБ опровергава твърденията, че спира производството на изтребителите ГРИПЕН

Вицепрезидентът на шведската компания СААБ,  която произвежда многоцелевите изтребители ГРИПЕН, Даниел Боестад опровергава твърденията, че призводството на този тип изтребили ще спре. Това се казва в специално изявление на СААБ, изпратено до медиите. В него се визират твърденията на бившия министър на отбраната Бойко Ноев, които са определени от..

публикувано на 28.06.17 в 20:12

Здравната реформа в САЩ разделя политици и общество

Американските конгресмени се отправят по родните си места този уикенд за отбелязване Деня на независимостта. Но това няма да е обичайната им ваканция. На характерните за периода срещи с избиратели за пореден път те ще се сблъскат с разтревожени граждани, които ще настояват за по-добро предложение за здравна реформа от това, което е в момента...

публикувано на 28.06.17 в 19:07
Президентите на България и Румъния -  Румен Радев и Клаус Йоханис

Президентите на Румъния и България заявиха в Букурещ, че не са против Русия

Президентът Румен Радев обсъди в Букурещ с румънския си колега Клаус Йоханис предстоящото българско председателство на Европейския съюз, сътрудничеството в НАТО и сигурността в Черноморския регион. Президентът Радев се обяви за искрен и открит диалог с Русия с цел намаляване на напрежението.  Президентите на България и на Румъния заявиха, че не..

публикувано на 28.06.17 в 18:51
Ана Бърнабич

Ана Бърнабич представи в парламента на Сърбия състава и програмата на правителството

"Балансирана" външна политика, ориентирана към добри отношения с Русия, Китай и Съединените щати, наред с главната цел - членство в Европейския съюз, ще води новото сръбско правителство, предаде Асошиейтед прес. Такава заявка даде номинираната за премиер Ана Бърнабич пред Народната скупщина в Белград преди очаквания утре вот на доверие към..

публикувано на 28.06.17 в 18:31

Цецка Цачева ще настоява ръководителят на антикорупционния орган да се избира от парламента

Ръководителят на единния орган, който трябва да се създаде с приемането на антикорупционното законодателство, трябва да се избира от Народното събрание. Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева пред правната комисия на парламента. Според нея изборът на членовете на органа трябва да се доближава до избора на ръководство на БНБ. Звеното,..

публикувано на 28.06.17 в 18:19