ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписват коалиционното споразумение до дни

БГНЕС

Коалиционното споразумение между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ ще бъде подписано още в началото на следващата седмица. Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов:

В момента всеки един се запознава с текстовете, които трябва да финализираме в днешния или в утрешния ден. Убеден съм, че в началото на другата седмица ще имаме вече окончателно подписване на коалиционното споразумение. Черновата вече почти е готова и се обсъжда от двете страни. На по-късен етап, може би ще направим една кратка работна среща и в рамките на предстоящите два-три дни ще имаме вече финализиране на коалиционното споразумение. Докато не бъде готово, не смятам, че е коректно да го коментираме.

ГЕРБ и „Обединените патриоти“ продължават разговорите.

Коректно е да има обединение около решението за четиригодишен мандат, каза още Цветанов. Според него една от възможностите е решенията да бъдат вземани от коалиционен съвет.


print Отпечатай
Още от категорията

Семерджиев: Възрастните хора ще си доплащат плаковите протези на зъботехниците

Възрастните хора ще си доплащат плаковите  протези на зъботехниците, а здравната каса ще поема на 100 % само работата на зъболекарите. Това заяви служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев при отчета за свършената работа: Законът за здравното осигуряване предвижда единствено покриване на денталната част, не на зъботехническата...

публикувано на 27.04.17 в 13:58

Без парламентарен контрол по БНТ 1, решиха депутатите

Парламентарният контрол вече ще се излъчва по БНТ 2, а не по БНТ 1. Това решиха депутатите, които започнаха работа с дебати по правилника на парламента. Те оставиха възможността контролът да се следи и по БНР. От БСП и ДПС остро възразиха срещу приетото предложение на "Обединени патриоти" и го определиха като цензура .  Лидерът на БСП Корнелия..

обновено на 27.04.17 в 13:50
Татяна Дончева

Татяна Дончева: Прокуратурата се меси неуместно в големи икономически игри

Не виждам защо бъдещото управление ще трябва да зависи от „ЦУМ гейт“. Самият „ЦУМ гейт“ с действащите лица не виждам по какъв начин застрашава правителството. Този козментар направи в предаването "12+3" лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева : По-съществен ми се вижда проблема с Марешки, който беше подсъдим по дело за рекет във Варненския..

публикувано на 27.04.17 в 13:11

Марешки: Още не сме водили никакви преговори и никакви разговори с ГЕРБ

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че партията му все още не е водила никакви разговори с ГЕРБ за евентуална подкрепа на управлението: Още не сме водили никакви преговори и никакви разговори с ГЕРБ. Очаквам да приключи процедурата с националистите и след това ще се срещнем, за да видим в крайна сметка какъв документ искат да представят за..

публикувано на 27.04.17 в 13:04
Партия ГЕРБ получи от президента Румен Радев проучвателен мандат за съставяне на правителство

Страхил Делийски: Управляващите предлагат на обществото оферта "Повече от същото"

Мнозинството от гражданите нямат потребност толкова от стабилен кабинет, колкото от кабинет, който ще свърши нещо. В средносрочен план това ще даде спокойствие на кабинета, но в дългосрочен план тези очаквания ще произвеждат допълнителна потребност от алтернативна политическа програма или проект. Така смята политологът Страхил Делийски , за когото..

публикувано на 27.04.17 в 12:43

Светла Бъчварова се отказва от депутатския си имунитет

Депутатът от "БСП за България" Светла Бъчварова обяви, че още днес ще се откаже от имунитета си. По-рано през деня главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане в парламента за снемане на имунитета на Бъчварова и на колегите й от ГЕРБ и "Воля" - Делян Добрев и Веселин Марешки . Няма проблем. Така или иначе трябва да приключи това нещо, което е..

публикувано на 27.04.17 в 12:41
Ангела Меркел пред Бундестага

Меркел: Турция трябва да спазва правовия ред

Турция трябва да спазва правовия ред, но и да не прекратява усилията си за диалог с Европа. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел в реч пред Бундестага. Германският канцлер за първи път говори за Турция след провеждането на референдума там.  Окончателното отвръщане на Турция от Европа, но и на Европа от Турция ще е проблем и за двете страни...

обновено на 27.04.17 в 12:16