Сирия ще бъде акцент в срещата между Путин и Ердоган в Сочи

Дмитрий Песков отказа да коментира информацията, че руски военни части се отправят към Северна Корея

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ситуацията в Сирия ще бъде обсъдена от руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Ердоган в Сочи на 3-ти май. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков отказа да коментира информацията, че руски военни части се отправят към Северна Корея. Разполагането на руски военни в границите на Русия не е публичен въпрос, подчерта Песков.

Някои медии от руския Далечен изток цитираха местни жители, които са станали свидетели на придвижването на военни сили и техника към границата със Северна Корея на фона на възможен американски удар по Пхенян, отбелязва агенция Новости.

Още от категорията

Депутатите приеха промените в ГПК, вече не можем да бъдем съдени, без да знаем

Гражданите вече няма да бъдат съдени и предавани на частен съдебен изпълнител, без да знаят предварително за това, че срещу тях ще се води дело. Това предвиждат окончателно приетите промени в Гражданския процесуален кодекс. С гласуваните изменения се предвиждат санкции за частните съдебни изпълнители, както и намаляване размера на събираните от тях такси...

обновено на 18.10.17 в 15:13
Карл-Хайнц Ламберц пред Лили Големинова

Кохезионната политика трябва да продължи и след 2020-а, но вече за всички региони

"Бъдещето на Европа е в градовете и регионите" -  това бяха думите на Карл-Хайнц Ламберц при избирането му за председател на Комитета на регионите на 12 юли, когато той пое поста от финландеца Марку Маркула. Ламберц е белгиец, роден е в градчето Шопен, завършва право в Льовен (в най-стария универитет в Белгия), специализира немско право в..

публикувано на 18.10.17 в 14:19

МС: Оградата по границата с Турция е стратегически обект от значение за националната сигурност

Министерският съвет включи в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност оградата по българо-турската граница. С решението няма да се допускат случаи на изтичане на информация за способите и методите за опазване на границата. Ще се подобри контролът за нерегламентирано преминаване, както и превенцията за незаконни дейности..

публикувано на 18.10.17 в 14:06
Себастиан Курц

Колко надясно ще отиде Австрия

Австрия отново се превръща в нещо като етнополитическа лаборатория на Европа. Това заяви в предаването "12+3" политическият анализатор Мирослав Попов . В центъра на австрийския национален дебат застанаха едни етнически религиозни въпроси. Никога досега страна като Австрия въпросът за исляма не е имал такова централно място, както сега. Мисля,..

публикувано на 18.10.17 в 13:56
Проф. Антоанета Христова

Проф. Антоанета Христова: За да разберем проблема с корупцията, трябва да има дебат, а в момента виждаме позиционна хватка

КСНС изглеждаше като среща на хора, които се стараят да свършат работа или поне да покажат на обществото, че има диалог между тях. Крайният резултат беше доста интересен, защото беше очакван – да имаме между най-общите точки принципно споразумение и съгласие за съвместни действия и в същото време по най-конфликтните точки да няма разбирателство. И..

публикувано на 18.10.17 в 13:25

Страхил Делийски: Само силното политическо лидерство може да повлияе на борбата с корупцията

Политологът Страхил Делийски коментира в предаването "12+3" вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност, посветен на борбата с корупцията. Това, което е общо за всички, е идентифицирането на проблема. Корупцията е проблем, който трябва да бъде адресиран. Друго общо, което виждам, е, че виждат решението на проблема през..

публикувано на 18.10.17 в 12:58

Си Цзинпин: Бъдещето пред Китай е светло, икономическите предизвикателства са тежки

В Пекин започна 19-ият конгрес на Китайската комунистическа партия, който ще продължи една седмица. Откривайки форума, президентът  и председател на комунистическата партия  Си Цзинпин заяви, че бъдещето пред Китай е светло, но предизвикателствата, в частност икономическите, са тежки. Сред тях той открои нарастващата разлика в доходите и проблеми в..

обновено на 18.10.17 в 12:48