Деца от пловдивската детска градина „Деница“ се оплакали от симптоми на хранително натравяне

Снимка: Светла Бондова

В Регионалната здравна инспекция в Пловдив е постъпил сигнал, че деца от пловдивската забавачка "Деница", филиал на детска градина "Осми март", са се оплакали от симптоми на хранително натравяне снощи.

Според разказите на децата вчера в менюто е имало супа топчета и риба. В момента на мястото са специалисти от Инспекцията и от Агенцията по безопасност на храните, за да извършат проверка. Вземат се и проби, за да се установи дали причината е в храната.

Точният брой на децата с оплаквания се уточнява. По първоначални данни, те са около 10. От Инфекциозната клиника към Университетската болница "Свети Георги" заявиха, че там е постъпило едно 5-годишно дете с чревна инфекция, но няма нищо притеснително в състоянието му.

print Отпечатай
Още от категорията

Преглед на чуждестранния печат

Вестниците в Сърбия пишат за приоритетите пред новото правителство на страната. Образованието и дигитализацияга са сред водещите задачи пред новия кабинет в Западната ни съседка, формулирани от бъдещия премиер Ана Бърнабич, пише "Вечерне новости". Тя обещава също да работи за връщане на доверието на обществото в образователната система. Кандидатът за..

публикувано на 28.06.17 в 09:59

Повдигнаха обвинение за едро хулиганство на мъжа, нападнал незрящи туристи в Несебър

Мъжът, който нападна незрящи туристи в Несебър, вече е с повдигнато обвинение за едро хулиганство. Това съобщи БТА, цитирайки прокуратурата в курортния град. Спрямо 21-годишния Тодор Маринов е постановено задържане до 72 часа. Предстои да бъде внесена и разгледана неговата мярка за неотклонение. От прокуратурата в Несебър съобщиха, че до момента мъжът..

публикувано на 28.06.17 в 09:46
Мартин Владимиров

М. Владимиров: Мащабните руски газопреносни проекти са политически мотивирани, икономическата логика е трудно намираема

България е ключова държава за всички мащабни руски газови „потоци“, защото ще бъде най-засегната от построяването им или защото ще бъде заобиколена като транзитна дестинация, или защото ще бъде такава за големи количества руски газ. Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Анализаторът Мартин Владимиров от Центъра за..

публикувано на 28.06.17 в 09:25
Дунав мост Видин – Калафат

Спират движението при Дунав мост Видин – Калафат

До 11 часа днес движението при Дунав мост Видин – Калафат ще бъде спряно за всички превозни средства, съобщават от МВР. Причината е техническа профилактика на мостовото съоръжение.

публикувано на 28.06.17 в 09:00

Кметът на Белоградчик: 100% от населението иска отмяна на разкриването на кариери край скалите

Разчитаме на съдействие от медиите, за да бъде отменено разрешителното за разкриване на две кариери в близост до Белоградчишките скали. Смятаме, че законовият път не е спазен при процедурите и не е съобразено, че теренът е в "Натура 2000", а имаме и притеснения за ефектите от добива.  Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" кметът..

публикувано на 28.06.17 в 08:55
Ловеч

Обсъждат на форум в Ловеч инициативите за растеж на ЕС и възможностите по плана "Юнкер"

Представители на местните и регионалните власти от Ловешка и Габровска области ще обсъждат на форум в Ловеч инициативите за растеж на Европейския съюз и възможностите, които предоставя Съюзът чрез така наречения план "Юнкер". Инвестиционната инициатива на ЕС, която започна през 2015 г., предвижда да увеличи работните места и да съживи ключови сектори в..

публикувано на 28.06.17 в 08:45

В 14 области е в сила жълт код за опасно високи температури

Жълт код за опасно високи температури е в сила за 14 област на страната за днес, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол. В следобедните часове..

публикувано на 28.06.17 в 08:22