Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът София ъндърграунд с двайсетгодишен юбилей

През 1997 година Фестивалът Sofia Underground се провежда за пръв път в подземията на Нациноналния дворец на културата като дълъг хепънинг, обединил серия пърформънси. В следващите години, събитието се превръща в платформа, която не само показва съвременно изкуство, но и го изследва и обговаря, създава връзки между артистите.
В 2017 фестивалът се провежда под кодовата дума „Сто“. Всъщност, новото му издание се фокусира върху темата за времето като сила, като фактор, или като проблем, но най-вече като въпрос от лично, обществено и артистично естество и абстракция. Събитията от програмата започват на 24 април, а основният масив от пърформънси може да бъде гледан на 28 и 29 април в Електро-контролната зала на НДК. Два дни след края на официалната програма, на първи май ще се проведе и хепънинг на Черни връх.
Цялата програма на фестивала можете да намерите тук : http://sofiaunderground.com/ , а Артефир ви кани да научите повече за концепцията и историята на събитието от тазгодишния куратор Иво Иванов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна