Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Западният парк става дом за 3 хиляди дръвчета

2
Снимка: ZaHorataIMiastoto
По случай деня на Земята, тази събота, 22 април, в Западния парк в София ще бъдат засадени 3 000 дръвчета. Акцията е организирана от инициативата „Когато станем 100 000 - ще посадим гора" в партньорство със Столична община. Част е от кампаниите #СофияЧисти и #НационалнаЗалесителнаКампания, чиято мисия е да направят столицата по-чист, зелен и уютен град.


Акцията по засаждане на дръвчета в Западния парк започва в 10 часа, а срещата е пред входа на парка, на ъгъла на бул. "Ал. Стамболийски" и ул."Западна". Засаждането на нови дръвчета е наложително след незаконната сеч в една от малкото по-големи зелени площи в столицата основно от роми, които ги използват за отопление.

От инициативата „Когато станем 100 000 - ще посадим гора" планират още много кампании, които да направят града ни по-красив и зелен. В събота не се очакват валежи, затова не позволявайте хладното време да ви изплаши, облечете се добре и се включете в тази доброволческа инициатива. За доброволците са осигурени ръкавици и инструменти за засаждане и почистване.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени