Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сватбената декорация става все по-индивидуална

Казват, че най-подходящото време за сватба е през пролетта. Цветен, красив и романтичен сезон, който е идеален за едно ново начало. А цветята са неизменна част и от пролетния сезон и от украсата на една сватба. Какви са предпочитанията на младите двойки за най-важния ден в живота им и какви ще бъдат тенденциите тази година – с тези въпроси се обърнахме към Ния Дикова, ивент мениджър и сватбен флорист.

Когато се видя с бъдещите младоженци, искам да знам повече от тях, какви хора, какво им харесва. Искам да ми разкажат повече за начина им на живот, за това какво ги свързва, за да мога добия представа за тях и да им предложа адекватни услуги, казва Ния.

Последните 10 и може би 5 години нещата започнаха много да се променят. Двойките вече много повече се интересуват от детайлите, дори от всеки един детайл. Всяко нещо се търси, избира и става много по-индивидуално, лично и самите сватби стават много по-красиви. Това, което сме виждали по филмите, се случва вече и у нас.

Вече има доста сватбени агенции, но това е добре, защото бизнесът се развива. В началото агенциите са били по-скоро препродавачи на услуги, но в момента те са мениджър събития и могат да оформят целия бюджет така, че сватбата да не излиза извън посочените параметри в него. Това е много важно, защото много хора, които сами се нагърбват с организацията на сватбата, доста често излизат от бюджета си. Сватбеният агент може да предложи адекватни хора за различните услуги, защото един фотограф например може да прави по-романтични снимки, друг – по-екстремни.

Ния Дикова посочва, че в някои двойки обикновено мъжът е този, който насочва своята дама към ресторант и автомобил за сватбения ден, а дамата избира роклята, цветята, поканите.

Продължава тенденцията ритуалите да бъдат изнесени. Тази церемония е изключително красива. За самата украса и цветята, които се използват по време на церемонията, повечето булки все още залагат на сигурното и на това, което са виждали – избират розови, лилави, бели, пастелни тонове. По-рядко са по-нестандартните цветове.

А самите цветя е добре да избираме съобразно сезона, през който ще се организира тържеството, защото сезонните цветя не утежняват бюджета.

Възможно е да се докарат цветя от различни части на света, но това оскъпява събитието. Например, през април има момини сълзи, люляк, който през юли не можем да намерим. Колкото повече се съобразим с тази специфика, толкова по-красива и ароматна ще бъде сватбата. През лятото в България също имам много голям избор от цветя – божури, хортензии, рози….Цветята никога не са излизали от мода, има булки, които държат на много пищна откъм цветя сватба, дори спестяват от други пера в сватбения бюджет.

Още за различните сватбени украси и тематичната декорация – вижте във видеото.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна