Доброволчеството е отговорност на младите, които са алтруисти

Катерина Стоянова
Снимка: личен профил
Да живее и работи в услуга на другите е призванието на Катерина Стоянова, която става доброволец през 2008 година. Не случайно, а съвсем целенасочено. В желанието си да разнообрази лятната почивка, решава да напише в Гугъл Доброволчески проект "Бежанци“ и така заминава за две седмица на лагер в Полша, за да работи с деца бежанци.


В България, според Катерина, доброволчеството се развива и е отговорност предимно на младите, които са алтруисти - вдъхновени от желание да допринесат някъде, някак, с нещо. А обществената промяна идва със социалните каузи, които са от онези малки обикновени неща, които няма да променят живота ни изведнъж, но със сигурност го променят завинаги.

За силните теми,трябва и здрава мъжка доброволческа сила. Мъжка или дамска, тежка или лека доброволческата работа все пак е кауза, която Катерина е превърнала в своя професия, на която е посветила душа и сърце.

Още от категорията
Желяз Андреев на протест в негова защита пред Съдебната палата в София.

Желяз Андреев: Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българите

Цялата ситуация е страшно нелепа. Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българските граждани и аз в момента лично го изпитвам на свой гръб. Това каза в предаването "Преди всички" Желяз Андреев, чиято екстрадиция бе поискана от съд в Маями. Андреев  очаква информация от институциите на какъв етап са дипломатическите разговори по..

публикувано на 24.04.18 в 09:06

Пламен Нунев: Футболът да бъде изваден пред скоби при мерките срещу спортното хулиганство

При набелязването на спешните мерки срещу футболния вандализъм трябва да се намери баланс и да няма залитане и много хора несправедливо да останат извън стадионите. Това заяви в предаването "Преди всички" заместник-председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред  Пламен Нунев. Той смята, че п ри затягане на мерките..

публикувано на 24.04.18 в 08:48

Шипковата къща в Казанлък – разказ в „Моята история“

Може би магии не съществуват. Може би като магия интерпретираме особеното чувство при съприкосновението с нещо специално – спомен, хрумка, любима вещ, странно място. И всеки път, когато попаднем на това особено чувство, се убеждаваме, че магия не е само банална дума, с която назоваваме необяснимото. За едно място, на вид излязло от приказка за магия,..

публикувано на 24.04.18 в 08:45

МВнР не разполага с информация за пострадали българи в Торонто

Към момента Министерството на външните работи (МВнР) не разполага с информация дали са пострадали български граждани при нападението в Торонто , при което загинаха десет души, а 15 бяха ранени, след като мини ван се вряза в хора в оживен централен район на града. Генералният консул на Република България в Торонто Петър Крайчев се е свързал с..

обновено на 24.04.18 в 08:29
Десислава Иванчева

Георги Георгиев: Институциите се превръщат в мутренски бригади

Гражданско движение „Боец“ ще сезира днес Инспектората към Висшия съдебен съвет, Народното събрание и Министерството на правосъдието с искане да се проверят действията на шефовете на Антикорупционната комисия и на Специализираната прокуратура Пламен Георгиев и Иван Гешев по случая с ареста на кмета на столичния район „Младост“ Десислава..

публикувано на 24.04.18 в 07:55

Значителен ръст в премахнати публикации с екстремистко съдържание във Фейсбук

Само за първите три месеца на годината "Фейсбук" отчита значителен ръст в поставените под предупреждение или премахнати публикации с екстремистко съдържание, свързани с групировките "Ислямска държава" или "Ал Кайда". Агенция "Ройтерс" уточнява, че по-голямата част от въпросните над 1 милион публикации са премахнати, а други са получили..

публикувано на 24.04.18 в 07:54

Агенцията за борба с градушките открива новия сезон с 8600 ракети

Агенцията за борба с градушките открива днес новия сезон с 8600 ракети, разположени на 199 площадки за изстрелване, съобщи в интервю за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" директорът на звеното Ваньо Славеев. Вече е започнала процедура по изграждане на нови ракетни площадки, които ще увеличат защитаваната територия с 3 млн. декара. В момента..

публикувано на 24.04.18 в 07:48