Първи набези на мечки в Смолянско за тази година

Снимка: БГНЕС

В Смолянско са регистрирани първите за тази година щети от мечки.

Групата за бързо реагиране при Регионалната инспекция по околна среда и води в областния град е проверила два сигнала за мъртви селскостопански животни. Те са открити в района на махала Тозина, община Баните, и в местността Еничево в землището на Девин.

Експертите са установили, че два отделни екземпляра от вида кафява мечка са нападнали магаре, вързано да нощува навън, и кон, който бил на паша. И двете щети са нанесени в близост до селскостопански постройки, но далеч от населени места.

Това са първите регистрирани щети от мечки върху селскостопанско имущество за т.г. на територията на Смолянската екоинспекция, за които ще бъдат изготвени предложения за обезщетения на собствениците.

Още от категорията
Желяз Андреев на протест в негова защита пред Съдебната палата в София.

Желяз Андреев: Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българите

Цялата ситуация е страшно нелепа. Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българските граждани и аз в момента лично го изпитвам на свой гръб. Това каза в предаването "Преди всички" Желяз Андреев, чиято екстрадиция бе поискана от съд в Маями. Андреев  очаква информация от институциите на какъв етап са дипломатическите разговори по..

публикувано на 24.04.18 в 09:06

Пламен Нунев: Футболът да бъде изваден пред скоби при мерките срещу спортното хулиганство

При набелязването на спешните мерки срещу футболния вандализъм трябва да се намери баланс и да няма залитане и много хора несправедливо да останат извън стадионите. Това заяви в предаването "Преди всички" заместник-председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред  Пламен Нунев. Той смята, че п ри затягане на мерките..

публикувано на 24.04.18 в 08:48

Шипковата къща в Казанлък – разказ в „Моята история“

Може би магии не съществуват. Може би като магия интерпретираме особеното чувство при съприкосновението с нещо специално – спомен, хрумка, любима вещ, странно място. И всеки път, когато попаднем на това особено чувство, се убеждаваме, че магия не е само банална дума, с която назоваваме необяснимото. За едно място, на вид излязло от приказка за магия,..

публикувано на 24.04.18 в 08:45

МВнР не разполага с информация за пострадали българи в Торонто

Към момента Министерството на външните работи (МВнР) не разполага с информация дали са пострадали български граждани при нападението в Торонто , при което загинаха десет души, а 15 бяха ранени, след като мини ван се вряза в хора в оживен централен район на града. Генералният консул на Република България в Торонто Петър Крайчев се е свързал с..

обновено на 24.04.18 в 08:29
Десислава Иванчева

Георги Георгиев: Институциите се превръщат в мутренски бригади

Гражданско движение „Боец“ ще сезира днес Инспектората към Висшия съдебен съвет, Народното събрание и Министерството на правосъдието с искане да се проверят действията на шефовете на Антикорупционната комисия и на Специализираната прокуратура Пламен Георгиев и Иван Гешев по случая с ареста на кмета на столичния район „Младост“ Десислава..

публикувано на 24.04.18 в 07:55

Значителен ръст в премахнати публикации с екстремистко съдържание във Фейсбук

Само за първите три месеца на годината "Фейсбук" отчита значителен ръст в поставените под предупреждение или премахнати публикации с екстремистко съдържание, свързани с групировките "Ислямска държава" или "Ал Кайда". Агенция "Ройтерс" уточнява, че по-голямата част от въпросните над 1 милион публикации са премахнати, а други са получили..

публикувано на 24.04.18 в 07:54

Агенцията за борба с градушките открива новия сезон с 8600 ракети

Агенцията за борба с градушките открива днес новия сезон с 8600 ракети, разположени на 199 площадки за изстрелване, съобщи в интервю за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" директорът на звеното Ваньо Славеев. Вече е започнала процедура по изграждане на нови ракетни площадки, които ще увеличат защитаваната територия с 3 млн. декара. В момента..

публикувано на 24.04.18 в 07:48