Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Карамазов: Определението "секссимвол" омаловажава по някакъв начин работата ми

Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Захари Бахаров в спектакъла Арт на Сатиричния театър
Снимка: satirata.bg



Актьорът Владимир Александров е по-известен на почитателите си като Карамазов. За предаването „Хоризонт за вас" той сподели как се е сдобил с прозвището си

Когато бях трети курс ме поканиха в Народния театър за първата ми роля. Тогава стана така, че споделих на режисьорката, че моето име е доста скучно - Александров. Точно бях прочел "Братя Карамазови" и много ми хареса. Споделих, че ми хареса и така някакси стана: "Абе що не се казваш Карамазов..." На мен ми се видя жестока тъпотия цялото това нещо! След тва обаче тя ме беше написала навсякъде така в плакатите, а всъщност тогава никой не ме знаеше. И така остана. Понесох подигравки една-две години от моите приятели, но след това всичко отмина.

Карамазов заяви, че никога не се е замислял да смени официално името си. Той не харесва и славата си на секссимвол:

Не се дразня толкова на "секссимвол", колкото това омаловажава по някакъв начин работата ми. Аз доста сериозно работя това, с което се занимавам, така че мисля, че то има по-голяма стойност, отколкото това да се занимават медиите дали съм секссимвол или не съм секссимвол. Плюс това, това е толкова временно... За едни съм секссимвол, за други не съм, така че относително е.

Актьорът сподели, че след 15 години в театъра е достигнал момент да избира представленията, в които да играе и се старае винаги  да дава максимума от себе си:

В последните няколко години развих ужасяваща отговорност към публиката!  До такава степен, че изпадам в депресия, ако нещо на представлението не му е окей в съответната вечер. Ако представлението не мине добре, ако стане някакъв технически гаф, изпитвам огромна отговорност към публиката.

Мечтите на Карамазов са за работа на глобално ниво, а актьолската професия избрал от любопитство:

И винаги ми е било много интересно. В театъра никога не е скучно. В нашата професия не е скучно. Тя много се променя. Има много различни неща. Рутината, ако я има, за мен е нещо хубаво, защото преди съм правил всичко с много притеснение, докато сега го правя като някакъв експеримент - да видя това, да пробвам това, не се притеснявам да го правя вече пред публика. Точно рутината ми позволява да мога да пробвам някакви неща.


Пловдивската публика е по-взискателна от софийската, убеден е актьорът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени