Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички птици пеят

БНР Новини

Тази вечер в Британския съвет в София от 18.30 часа ще бъде премиерата на българското издание на романа „Всички птици пеят“. Авторката - Иви Уайлд – е млада съвременна писателка, носител на Наградата за литература на Европейския съюз, както и на Австралийската литературна награда „Майлс Франклин“.
Още с първия си роман „След огъня – нежен шепот“ Иви Уайт печели вниманието не само на читателите, но и на специалистите. Дебютната й книга е удостоена с наградите „Джон Люелин Рис“ и „Бети Траск“.
Преводач на книгата е Емил Минчев.
Романът, който Иви Уайлд ще предложи на българските читатели, не може да бъде определен в един жанр. Той е мистерия, трилър и психологическа драма едновременно. Тръгнали по стъпките на младата героиня с трагична съдба, неусетно пропътуваме разстоянието от Австралия до малък суров британски остров. Автентично и въздействащо звучи, изглежда, ухае и се усеща всичко в тази книга. Има някаква подкупваща лекота, с която Иви Уайлд отвежда читателя до най-болезнените събития от сюжета с цялата им трагична неизбежност. Романът „Всички птици пеят“ е изграден върху полусъстоянията и контрастите – между безсилието и цинизма, между жестокостта и болката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени