МЗ: Последните изследвания на водата на Хасково не отчитат повишени стойности на уран

БГНЕС

Последните изследвания на водата от централното водоснабдяване на Хасково не отчитат повишени стойности на уран, съобщи Министерството на здравеопазването.

От там уточняват, че предварителните резултати от пробите, които бяха анализирани в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита, са показали, че водата от чешмите на хасковските домакинства не е опасна.

Още от категорията

България и Румъния се споразумяха за общ стандарт на проверяване на корабите по р. Дунав

Споразумение за общ режим за проверки на корабите по Дунав подписаха в Русе изпълнителният директор на "Морска администрация" кап. Живко Петров и генералният директор на румънската морска администрация кап. Михай Андрей . Според подписаното споразумение контролът на корабите по Дунав ще се извършва от съвместни българо-румънски екипи по целия..

публикувано на 22.02.18 в 20:25
Петьо Иванов

БЕХ подготвя нова емисия от облигации за 500 милиона евро

Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов съобщи, че се подготвя нова емисия облигации за 500 милиона евро, с които да бъде покрит стар дълг на Холдинга. БЕХ има облигация, която ноември месец трябва да изплати. Намеренията на холдинга са да бъде рефинансирана през нова такава облигация. Всички мерки, взети в миналото, дават..

публикувано на 22.02.18 в 19:45
Генерал-професор Венцислав Мутафчийски се представи пред депутатите.

Новият шеф на ВМА предупреди за липса на офицери-медици

Притеснения за липса на офицери медици в поделенията изрази новият началник на Военномедицинската академия бригаден генерал проф. Венцислав Мутафчийски. Генерал проф. Мутафчийски беше представен на депутатите в рамките на новата процедура, гласувана по-рано през годината. Проф. Мутафчийски определи ситуацията като: Изключително тежка тема...

публикувано на 22.02.18 в 19:35

Десетият протест срещу застрояването на Пирин блокира ключови кръстовища в центъра на София

Стотици  природозащитници се събраха пред Народното събрание в София на десети пореден протест срещу застрояването на Пирин. Исканията остават непроменени - протестиращите настояват за отмяна на промените в плана за управление на националния парк "Пирин", приети от Министерски съвет в началото на годината. Недоволните искат и оставката на екоминистъра..

публикувано на 22.02.18 в 19:20

Трите деца, открити в апартамент в столичния квартал "Люлин", са под полицейска закрила

Полицията продължава да разследва случая, при който в блок в столичния квартал "Люлин" бяха открити три момичета, държани заключени от майка си. Те са поставени под полицейска закрила. Историята стана известна след като 86-годишният дядо на децата беше открит убит вчера следобед.       Родителите им са задържани, а майката е заподозряна..

обновено на 22.02.18 в 18:55

Полицията в Русе проверява сигнал за побой, в който е замесен общински съветник от ГЕРБ

Полицията в Русе проверява сигнал за побой, в който е замесен общинският съветник от ГЕРБ в община Ветово Недялко Христов Йорданов .  Инцидентът е станал около 13 часа днес, в центъра на село Кривня, община Ветово. Според кмета Георги Георгиев общинският съветник от партия ГЕРБ Недялко Христов Йорданов е бил във видимо нетрезво състояние и е..

публикувано на 22.02.18 в 18:42

Стоян Александров е привлечен като обвиняем за упражняване на лихварска дейност

Стоян Александров , бивш финансов министър в правителството на Любен Беров (1992–1994), е привлечен днес като обвиняем за упражняване на банкова дейност без разрешение, съобщиха за "Хоризонт" от Софийската градска прокуратура.   Проверката срещу него е и по сигнали за лихварска дейност. Тя започна на 8 септември 2016 година и обхващаше периода..

обновено на 22.02.18 в 18:35