Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Равенство между „Левски“ и „Дунав“

Снимка: БФС

„Левски“ не успя да победи, като домакин „Дунав“ и двата отбора завършиха наравно 1:1 в среща от 29-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Домакините поведоха в резултата още в шестата минута.

„Сините“ доминираха през целия двубой, но направиха доста пропуски и в крайна сметка трябваше да се задоволят с точката. Домакините поведоха в резултата още в 6-та минута, когато след центриране на Антонио Аните, играчът на русенци Мирослав Будинов изпрати топката в собствената си врата. Изравнителният гол за гостите беше отбелязан в 76-та минута, когато Самир Аяс се разписа след добавка.

След това равенство „Левски“ е на второ място в класирането с актив от 56 точки. „Дунав“ е на четвърта позиция в Първа лига с 11 точки по-малко.

Не съм доволен, изпуснахме прекалено много положения. Нямахме право да сме толкова неконцентрирани пред гола. Като игра и положения трябваше да си решим мача доста по-рано. Това е игра на голове. Не трябва да допускаме такъв елементарен гол. Колективна грешка, няма да давам персонални оценки. Добре игра Станислав Иванов, имаше възможност да отбележи. Доволен съм от него. Всеки мач мотивацията трябва да бъде много висока, особено след този равен резултат. Искам да видя футболистите в най-добрата им светлина срещу ЦСКА. След 31 май ще обявим подробности около селекцията, каза Николай Митов – наставник на „Левски“

Стана много интересен мач. И ние и те имаха положения. Стана луд мач. Важното е, че си тръгваме с точка. Лошото е, че допуснахме много положения пред нашата врата, това се случва рядко. При 1:1 имахме възможност да победим. Най-важното е, че всеки един отбор се съобразява с Дунав. Момчетата са големи професионалисти. Да се надяваме, че тепърва ще започнем да взимаме точки. Да се надяваме, че следващия мач ще си вкараме положенията. Имам уверението, че още срещу Локомотив (Пловдив) ще играем в Русе, каза Веселин Великов - треньор на „Дунав“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени