Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" с тежка загуба от "Ботев" (Пловдив)

"Славия"-"Ботев" (Пд)
Снимка: БГНЕС

"Ботев" (Пловдив) победи "Славия" с 3:0 в София в среща от 29-ия кръг на първенството на България по футбол в Първа лига. С успеха "жълто-черните" събраха 41 точки и се утвърдиха на върха в група "А" на втората осмица. Столичани пък прекъснаха серията си от две поредни победи и останаха втори с 34 точки, но могат да бъдат изпреварени от третия "Верея" при победа на старозагорци над "Монтана" по-късно днес.

След равностойно начало "Ботев" отбеляза първия гол в 34-ата минута. Шут на Неделев от дистанция беше избит от вратаря Георги Петков, но Омар Косоко направи добавка от 7-8 метра и прати топката в мрежата. Минута преди почивката Антонио Вутов получи пас в ляво в пеналта, преодоля последователно Петко Христов и Стефан Велков и от 7-8 метра преодоля за втори път Петков. Гостите решиха всичко малко след почивката. В 53-ата минута Косоко беше изведен с триков пас с пета от Фелипе Бризола в ляво в пеналта, французинът финтира Велков и със силен удар в близкия ъгъл не даде шансове на Петков за 3:0.


Среща от 29-ия кръг на първенството на България по футбол в Първа лига, втора осмица, група "А":

"Славия" - "Ботев" (Пловдив) - 0:3 (0:2);
голмайстори: 0:1 Омар Косоко 34, 0:2 Антонио Вутов 44, 0:3 Омар Косоко 53;
Национален стадион: "Васил Левски";
главен съдия: Петър Доровски;
жълти картони:
- за "Славия" - Сердер Сердеров, Омар Абуд;
- за "Ботев"  - Иван Чворович, Радослав Апостолов, Антонио Вутов, Борис Тютюков;
състави:
- "Славия" - Петков, Пашов, Велков, Петко Христов, Абуд, Мартинов, Васев, Велев, Кръстев (46-Ивайло Димитров), Минчев (57-Йомов), Сердеров;
- "Ботев" - Чворович, Апостолов, Терзиев, Генев  Марин, Яя Меледже, Балтанов, Бризола (81-Милко Георгиев), Неделев (87-Тютюков), Косоко, Вутов (74-Юсеин).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени