Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Правителството ще осигури пари за нови кладенци и водопровод в Хасково

Снимка: БГНЕС
Новото правителство ще осигури пари за изграждането на кладенци и нов водопровод, за да се реши проблема със завишеното съдържание на уран във водата на Хасково.Това каза в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. От 76 кладенци само в един има открито замърсяване на водата, уточни той.

От 1946  година в България са добити над 17 хиляди и 600 тона уран. Какво е станало с населението, риторично попита Бойко Борисов:

Смятайте населението, ако сега е опасно през урановите мини, какво му се е случило по време на 17-ия, 20-ия, 30-ия конгрес на БСП и хич не им отива на тези, които употребяват такива думи като "Чернобил". Защото пак тази партия скри от хората и мога да обещая, че там, където възникне прпоблем, разбира се, с уговорката, че се направи правителство, веднага, целево, да им се дадат пари.

Знаем за битката на червената олигархия и зависимостите на БСП - така Бойко Борисов коментира скандалната среща на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев, за която посредник е станал Георги Гергов. Огромни пари даде БСП на последните парламентарни избори, уточни той:

Те бяха разпределили постовете, поели са много ангажименти. Индиректно ние го разбираме по това как се тресат много хора от нерви сега, докато това, което ние искаме да направим, остава за хората.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени