Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи в Пловдив идва хитовата пиеса "Богът на касапницата"

| обновено на 24.04.17 в 08:34

Довечера Юлиан Вергов и Владо Карамазов представят за първи в Пловдив хитовата пиеса "Богът на касапницата" на Ясмина Реза. 

Събитието е на голяма сцена на Драматичен театър - Пловдив. Спектакълът е продукция на Народен театър "Иван Вазов" и гостува под тепетата по покана на Драматичния театър.

В пиесата Юлиан Вергов и Владо Карамазов си партнират с Александра Василева и Радена Вълканова. Режисьор на представлението е Антон Угринов, сценографията е поверена на Никола Тороманов, а Калин Николов е автор на музиката. 

Представлението има четири номинации за "Аскеер 2017". 

Пиесата на един от топ драматурзите в световния театър Ясмина Реза разказва за две семейства, които се събират, за да изгладят проблем, възникнал между техните деца. Постепенно, сдържаните и любезни отношения губят от блясъка си, а родителите заприличват все повече на децата си – безразсъдни, избухливи, нападателни. Бавно и застрашително иззад маската на благоприличието наднича Богът на касапницата.

"Богът на касапницата" е една от най-награждаваните пиеси на Ясмина Реза – с награда "Лорънс Оливие" и "Тони". Във Франция пиесата е поставена от самата авторка през 2008 г. на сцената на знаменития парижки "Театър Антоан" с участието на Изабел Юпер в ролята на Вероник. През 2009 г. Матю Варкус поставя пиесата най-напред в Лондон в театъра на Гилгуд, а по-късно и на Бродуей. А през 2011 г. Роман Полански снима филма "Касапница" с Джоди Фостър по адаптираната от Реза пиеса, за което авторката получава и «Сезар» и за най-добър филмов сценарий.

Интервюто на Живка Танчева с Владимир Карамазов започва с представяне на постановката, а след минути разказва и за най-незабравимото му преживяване като актьор на сцената - точно в Пловдив.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна