Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Сарафов се отказа от надпреварата за ВСС

| обновено на 24.04.17 в 11:59
Снимка: БГНЕС

Изненадващо заместник-главният прокурор Борислав Сарафов се оттегли от надпреварата за член на следващия Висш съдебен съвет (ВСС). Това съобщиха от пресцентъра на Върховната касационна прокуратурата. Оттам са лаконични за мотивите му.

От съобщението става ясно, че излизането от надпреварата е мотивирано лично и професионално. За професионалните мотиви - отказът е бил продиктуван от интересите на прокуратурата, без да има коннкретика как ще бъдат засегнати те, ако Сарафов стане съдебен кадровик. Оттеглянето е извършено след разговор с главния прокурор, който изцяло споделя мотивите на заместника си, се казва още в прессъобщението си.

Чрез пресцентъра на прокуратурата, почти месец след номинацията си, Сарафов благодари на 31 прокурори от различни нива, които го издигнаха за изборен член на Висшия съдебен съвет с мотива, че е познат като почтен магистрат с високи професионални качества, който през последните 10 години е работил  по-голяма част от най-знаковите дела, водени срещу фигури от организираната престъпност.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени