Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движение "България на гражданите" настоява държавата да създаде единен информационен портал за състоянието на водата и въздуха

Снимка: БГНЕС

Движение "България на гражданите" настоява държавата да създаде единен информационен портал, в който ежедневно да бъде оповестявана информацията по области и общини за състоянието на водата и въздуха.

Партийните структури по общини започват да изпращат писма до компетентните институции, с които да изискат информация колко често се правят проверките. Това съобщи във Велико Търново заместник-председателят на партията Димитър Делчев.

Единният информационен портал за качеството на водата и въздуха да бъде към Министерски съвет или към здравното министерство, обясни заместник-председателят на "България на гражданите" Димитър Делчев:

Знаейки, че водата е замърсена и че има вредни химически отпадъци, тогава властите няма как да не предприемат действия за решаването на този проблем. В противен случай се получава обявяване на война на властите срещу хората.

От "България на гражданите" нямат проучвания колко би струвало създаването на този единен информационен екологичен портал. Докато партията беше участник в управлението на държавата не го направили, защото тогава приоритета на здравния министър бил затягане на контрола върху разходите в здравеопазването, заяви Делчев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна