Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Славова от Детския радиохор на БНР с награда „Стоян Камбарев“

Мария СлавоваСолистката на Детския радиохор на БНР Мария Славова спечели Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2017, създадена в памет на театралния режисьор. Това е заслужено признание за тринайсетте години работа в хора на 18-годишнита певица, която беше избрана пред другите номинирани – художника Радослав Ненов, аниматора Мина Златева, куклената актриса Ралица Стоянова и режисьора Христо Симеонов.


В хора Мария е от съвсем малка и под ръководството на незабравимия негов основател и диригент акад. Христо Недялков развива певческите си умения. Израства като изпълнител и творец и се изявява като солист у нас и в най-прочутите зали по света на турнетата с Радиохора.

През 2015 г. участва в детския конкурс на Евровизия като изпълнява оперните вокали на песента Discover. Година по-късно, на бенефиса на футболиста Христо Стоичков пред препълнените трибуни на  Националния стадион „Васил Левски“ талантливата певица пее солото на националния химн на България.


Тази година Мария завършва гимназия и ще продължи образованието си като студентка по класическо пеене в Музикалната академия.


Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени