Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Баев е новият председател на Дружеството на писателите

| обновено на 26.04.17 в 12:04
Снимка: Стоян Терзиев, Радио Пловдив

На общо събрание Дружеството на писателите в Пловдив избра Антон Баев за председател на организацията. Той заема мястото на подалия оставка Начо Христосков. 

Общото събрание реши Баев да заема временно поста за два месеца, като за този период новото ръководство трябва да изиска от Христосков финансов отчет на дружеството. Такъв не бе предоставен, а самият Христосков не присъства на събранието, като уведоми членовете му за своето напускане с писмено заявление, подадено до управителния съвет. Така не станаха ясни мотивите за оставката му, нито пък беше предоставен финансов отчет на дружеството.

Антон Баев беше единственото предложение за председател и неговата кандидатура беше приета единодушно от присъствалите близо 50 членове на дружеството. Той заяви, че ако до 2 месеца не види финансовия отчет на дружеството, също ще се откаже от ръководния пост. Предложението за временното председателство дойде именно от Баев, а Общото събрание го одобри.

Приех, защото предложението дойде от уважавани от мен писатели, каза в интервю за Радио Пловдив Антон Баев. Ще опитам да помогна. Писателската гилдия в Пловдив  е обезкостена, дори няма място където да се среща. В Бургас кметът направи за писателите специална къща. В  Пловдив им взеха къщата Ламартин и събранието снощи, ако не беше читалище "Христо Г. Данов", трябваше да го направим на улицата. " 

Интервюто с Антон Баев е в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна