Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До Париж и обратно за два дни

Концерт на Соня Йончева в Париж

БНР Новини
Соня Йончева и Марин Йончев със Софийската филхармония, диригент Доминго Хиндоян – концерт в зала „България“ на 5 април 2015 г.
Снимка: Светлана Димитрова

Както вероятно всички ценители на операта са разбрали, на 18 юни Соня Йончева отново ще изнесе концерт в София. Ще я съпровожда Фестивалният симфоничен оркестър с диригент Доминго Хиндоян. В програмата са включени фрагменти от опери на Джузепе Верди. В концерта ще участва и братът на певицата Марин Йончев. 

Програма „Христо Ботев“ следи изявите ѝ по световните сцени и чрез международния музикален обмен излъчва спектакли с нейно участие – и „Травиата“ от Метрополитън опера, Ню Йорк, и „Норма“ от Ковънт Гардън, Лондон. Очакваме и интервю с певицата, но когато разбрахме, че екип на БНТ е бил в Париж специално да се срещне със Соня, беше задължително да поканим за разговор Миглена Стойчева, репортер в информационните предавания на БНТ, за да сподели впечатления от първата си среща „на живо“. 

Ще чуете един изключително емоционален разказ както за самата изпълнителка, така и за концерта пред френската публика, която обожава Соня Йончева.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна