Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" (Мадрид) се препъна у дома срещу "Виляреал"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Атлетико" (Мадрид) претърпя първо поражение за последните си 13 мача във всички турнири, след като отстъпи с 0:1 у дома срещу "Виляреал" в мач от 34-тия кръг на испанското първенство по футбол. Това остави отборът на Диего Симеоне на трето място и той трябва да спечели още пет точки, за да си осигури квота за Шампионската лига.

"Атлетико" беше по-добрият отбор на терена през повечето време, но защитата на "Виляреал", втората най-добра в първенството, успя да опази мрежата си суха, а стражът Андрес Фернандес отрази удари на Антоан Грийзман, Анхел Кореа и Николас Гайтан. Така се стигна и до 82-рата минута, когато Седрик Бакамбу проби по дясното крило в бърза контраатака и пусна топката към Бруно Сориано, който я вкара във вратата на "Атлетико" за крайното 1:0 в полза на "Виляреал".

"Виляреал" е пети и по всяка вероятност ще остане зад "Атлетико", но "жълтата подводница" все още има шансове за четвъртото място, което държи "Севиля" с пет точки преднина и мач по-малко. Той е насрочен за четвъртък, а съперник е "Селта" (Виго).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени