Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Артисти със сребро в косите” разказват истории от кухнята на киното и театъра

Христо Мутафчиев: Истинският живот на актьора всъщност е зад кулисите

Част от историите, събрани в книгата „Артисти със сребро в косите”, ще бъдат представени тази вечер в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”. Изданието включва истории на близо 50 български творци, отдали житейския си път на киното и театъра.

Идеята за този сборник се роди още по времето, в което създадохме клуба към Съюза на артистите "Артисти със сребро в косите", клуба на ветераните, и когато решихме Съюзът да продуцира техен спектакъл, за да могат тези хора отново да се качат на сцена и да поемат топлината, която публиката им дава, каза пред Радио София председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. Той припомни на слушателите спектакъла "А помните ли?" с участието на членове на този клуб.

Започнахме работа и по втори спектакъл, отново с тези големи български актьори, които малко или много са забравени от публика и колеги, и това им дава нов стимул за живот напред, което много ме радва, добави Мутафчиев. В сборника са представени спомени на големите наши актьори - случки от работния процес, от кухнята на театъра и киното в България. А животът зад кулисите е много интересен. Нашият истински живот на актьори в крайна сметка е зад кулисите, отбеляза актьорът.

Изданието ще бъде представено пред публиката от Христо Мутафчиев и двамата съставители - режисьорите Емилия Цанкова и Никола Петков.

Още подробности за книгата и за интересните случки зад кулисите на самия Христо Мутафчиев - чуйте в интервюто!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени