Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е извършителят на вчерашния банков обир в сградата на КАТ в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Полицията в Благоевград задържа извършителя на вчерашния банков обир в сградата на КАТ, която е на метри от полицейското управление. 29 годишният Илия Илиев  има зад гърба си два други обира и един грабеж. Подробностите по случая  бяха огласени на брифинг в прокуратурата.

Илия Илиев с прякор Тарантулата може да се определи като пълен неудачник в обирите и грабежите. Преди пет години прави обир на пункт за футболни залагания, като се разминава с ефективната присъда. През 2013 г. е заловен часове, след като извършва въоръжен грабеж на бензиностнация и задига оборота. Осъден е условно на година и половина с изпитателен срок от три години. Третият му опит, вчера сутринта, завършва със задържането му в ранните следобедни часове. Според прокурор Ковачки, доказателствата, събрани по оперативен път и чрез ДНК експертиза са повече от надеждни.

Дори и при наличните доказателства лицето може да получи сериозно наказание.

Особено неприятен е фактът, че обирът се случва в сграда на МВР и в непосредствена близост до 2-ро полицейско управление. В сградата на КАТ няма камери за видеонаблюдение и сигнално-охранителна система, призна областният директор на МВР Николай Хаджиев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени