Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов за ВСС: Да си оправят взаимоотношенията, иначе вървят по пътя на Македония

| обновено на 28.04.17 в 13:23
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че му било болно, когато гледа случващото се във Висшия съдебен съвет /ВСС/.В парламента Борисов призова ръководителите към консолидация в името на доверието в системата. :

Болно ми е! Гледа ги народът, гледа ги и Европа…Това е каймакът на българската правосъдна система, това са хората, говоря за всички - прокурори, съди, всички които са там, на които всички трябва да им имаме доверие – безпрекословно. .. Ние, каквото можахме направихме - съдии да избират съдии, прокурори - прокурори, сега трябва да седнат, и понеже са абсолютно независими, да си оправят взаимоотношенията и там. Иначе вървят по пътя на Македония.

По повод случващото се в Македония  Бойко Борисов очерта като много важно България да бъде пример за останалите по отношение на политическата стабилност

Във връзка със ситуацията с Пловдивския панаир той заяви, че избягва да се меси в работата на общините. Когато обаче в публичното пространство се появят внушения, че взетите решения обслужват някой, по думите му, е длъжен да се намеси:

Затова извиках кметовете на Варна и Пловдив - да чуя какво са мислили и как са го правили. Прецених, че е по-добре да се върне всичко в първоначалното състояние. Много години преди нас едно бижу като Пловдивския панаир, не знам защо, 51 на 49 процента са дадени. Не знам защо. Това е друга тема на разговор.

Преди два дни Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на пловдивския кмет Иван Тотев и на групата общински съветници от партията да отменят решението на Общинския съвет за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международния панаир Пловдив.

Бойко Борисов коментира и скандала с отсечката на магистрала "Марица" и подчерта, че тя води към един от най-знаковите български манастири - "Св. Атанасий", до който е нямало достъп:

Ние в нашето управление стотици църкви или манастири или сме построили, или сме отремонтирали основно. И ще продължавам да го правя, независимо какви легенди ще излязат да говорят някои - дали "Пътя на любовта", да, пътят на любовта към Господа е там.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени