Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ралица Стоянова: Моята мисия е да накарам децата да повярват в мечтите си и в доброто

Снимка: БГНЕС
Ралица Стоянова е първата куклена актриса, номинирана за "Наградата за полет в изкуството" на фондация "Стоян Камбарев". Като признание за нейния талант Ралица ще участва в лятна актьорска академия в Созопол, ще се включи и в уъркшоп за импровизационен театър в НБУ и ще има възможност да повиши уменията си в мастър клас в киното.

Младата актриса, която има награда и за ролята на мащехата в кукления спектакъл "Хензел и Гретел" в Пазарджишкия театър, е част от забележителен театрален род и трето поколение актриса. Тя беше гост в ефира на "Хоризонт", където сподели, че куклите са много особени посредници между изкуството и публиката, тъй като:

Те носят един наивитет, една чистота, мен ме учат да бъда по-добър човек.

Моята мисия е да накарам децата, да им въздействам, така че да повярват в мечтите си, да повярват в доброто. Куклите имат много повече възможности от нас, хората. И всъщност това е най-хубавото при тях - че най-простичкото нещо може да изразиш по много по-интересен начин, отколкото един човек може да го изрази. И според мен можеш повече да въздействаш с една кукла. 

Целия разказ на Ралица Стоянова може да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени