Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасни железа в "Белите брези" бяха отстранени след слушателски сигнал

Снимка: Снимката е предоставена от Иван Тодоров


Иван Тодоров от столичният квартал „Белите брези“ разказа пред „Хоризонт за вас“ че съпругата му се е спънала в една от неотрязаните тръби на тротоара на ул. "Дойран" в деня преди Великден. Вследствие на падането жената е получила рани и охлузвания по цялото тяло, включително и по лицето.

Нарани си много зле устата, носа, зъбите още я болят. Лявата ръка, двете колена. Беше зле. Счупи си очилата, скъса дънки и така нататък. На този участък от тротоара на ул."Дойран" пред блок номер 12, на едно разстояние от около няма и 30 метра, има 5 стърчащи такива тръби, останали им вероятно от стари билбордове, отрязани горе-долу на една педя стърчат от тротоара.

Слушателят ни заяви, че стърчащите железа са на тротоара от 15 години. Той се свърза с медиите, вместо с общината, защото е подавал различни сигнали в общината, но досега винаги е бил разочарован.

След като eкипът на „Хоризонт“ уведоми кмета на район "Красно село" Христо Апостолов за проблема, железата бяха отрязани на следващия ден. На въпрос защо това не е било свършено досега, кметът отговори:

Ние се научихме да комуникираме с администрацията през медиите, което, според мен, не е правилно. Аз специално не съм уведомен да имаме такива сигнали. Ако сме имали такива сигнали във времето и не сме се отнесли сериозно към тях, аз се извинявам още веднъж, но, като цяло, се стараем на всеки такъв сигнал да реагираме.  Аз лично не съм запознат от кога е този проблем, но, в момента в който бях информиран, той беше решен. Всички стърчащи железа и остатъци от стълбове, знаци и кошчета са общо взето обект на вандализъм. Те сами не се чупят! За съжаление, до голяма степен гражданите не пазят това, което се прави.

Апостолов допълни, че са предоставени начини, чрез които жителите на района могат да се свържат с администрацията – сайт на района в интернет или сигнал на място, но изтъкна, че финансовите средства са оскъдни.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна