Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еманюел Паю открива "Дни на музиката в Балабановата къща"

Мила Павлова: Предизвикателствата ме привличат

флейта и ноти
Хубаво е да представяш нови неща. Колкото по-трудно, толкова по-добре. Така Мила Павлова, флейтистка в оркестъра на Класик ФМ радио, а от осем години и организатор на Международния фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща", обяснява желанието, с което работи по подготовката на предстоящото осмо издание на фестивала.

И не случайно, преди дни за втори път фестивалът печели лейбъла "Европейски фестивал 2017 - 2018" на Европейската фестивална асоциация.

Мила Павлова е категорична, че оценката е заслужена, защото фестивалът отдавна се е утвърдил като форум, който измисля и представя събития, при това за първи път.

Всъщност преди години, когато самата Мила свири в Балабановата къща, усеща необикновената енергия на това място, затова и решава да направи фестивал именно там. Убедена е, че аурата е толкова силна и положителна, че в някаква степен предопределя успеха на всяко едно събитие, което се провежда там.

В тазгодишната програма на пролетното издание ценителите ще открият имената на Еманюел Паю, наричана "Кралят на флейтата", виртуозната американска цигуларка Елизабет Питкерн, учениците на Красимира Стоянова - мецосопраното Салина Александрова и басът Божидар Божкилов, в съпровод на пианистката Вяра Шуперлиева - преподавател във вокалния факултет на университета "Моцартеум" в Залцбург, Австрия. Началото на фестивала е на 10 май с концерта на Еманюел Паю и специалното участие на флейтиста от Италия Марио Кароли.

Чуйте още в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени