Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев защити титлата си, американец издържа 12 рунда в "Арена Армеец"

Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев защити Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа по точки с пълно съдийско единодушие над Кевин Джонсън (САЩ) в 12-рундов мач в зала "Арена Армеец" в София.

35-годишният българин записа 25-а победа в 26 мача на професионалния ринг (13 с нокаут), докато Джонсън допусна осмо поражение в 39 срещи, една от които завършва с равенство.

37-годишният американец имаше предимство в първите рундове, като се позиционираше основно край въжетата в някой от ъглите на ринга и разчиташе на добра защита и контраатакуващи действия.

Постепенно, след четвъртия рунд, българинът се нагоди към стила на съперника, започна да го притиска и да го обсипва с удари, докато Джонсън видимо отпадна физически, а в десетия рунд получи и сериозен оток на лявото око. Пулев доминираше изцяло във втората половина на срещата, особено в последните три рунда, с което заслужено стигна до победата.

Двама от реферите дадоха предимство от 120:108 за българина, а третият арбитър отсъди 119:109 за Пулев.

Противникът беше супер неудобен. Очаквах го и това се потвърди на ринга. С повечето опоненти е играл цял мач, побеждавали са го само световни шампиони. Надиграх го, но беше много неудобен. Има опит, но важното е победата. Благодаря на публиката, коментира след успеха на ринга Пулев.

Определено Джонсън беше натрениран. В началото беше свеж и много опасен. Надиграх го с повече и с по-точни удари. Опитах да го нокаутирам, играх до последно, но някак си не можах да намеря точния удар. Надявам се и се моля на Господ да стигна до световната титла. Трябва работа и ще  тренирам още повече, защото не показах всичко, на което съм способен. Смятам, че мога още повече. Мотивиран съм, имам много енергия, сила. В момента не съм в блестяща форма, но за мача за световната титла ще се подготвя възможно най-добре, каза още той.

С успеха Пулев вече е официален претендент на Международната боксова федерация в тежка категория, а за шампионския колан той ще се срещне с победителя от утрешния двубой в Лондон между Антъни Джошуа и ВЛадимир Кличко.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна