Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София удари с 3:0 "Левски", вече е втори

„Левски“ – ЦСКА София 0:3
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА-София се изкачи на второ място в генералното класиране на Първа професионална футболна лига, след като надигра категорично и разгроми "Левски" с 3:0 в мач от 30-ия кръг на българското първенство. "Червените" са пред "сините" в класирането с по-добрия си баланс от директните мачове, а по точки двата отбора са равни с по 56.

ЦСКА-София започна ударно мача и поведе с два гола само до шестата минута. Още във втората Давид Симао пусна дълга топка към Густаво Кулма, който се възползва от грешка на Божидар Митрев и подаде на Арсенио Нунеш на празна врата, а португалецът вкара за 1:0. Само четири минути по-късно защитата на "Левски" допусна нова грешка и остави Кирил Десподов сам при центриране. Той имаше време да насочи топката към опразнената врата на Митрев и "червените" поведоха с 2:0.

ЦСКА-София продължи да бъде по-добрият отбор на терена и след двата гола, но гостите не успяха да стигнат до повече попадения, въпреки че шансове за такива не липсваха. Първо силен удар на Давид Симао извън наказателното поле попадна право в ръцете на Божидар Митрев, а след това Сърджан Лукин отби с летящ шпагат центрирана топка към останалия сам на далечна греда Фернандо Каранга.

"Левски" опитваше да направи нещо в предни позиции, но безбройните центрирания към наказателното поле не дадоха резултат и "сините" се оттеглиха на полувремето с два гола пасив.
"Левски" създаде първото си добро положение в мача във втората минута на второто полувреме, но до точен удар отново не се стигна. Франсис Нар, появил се в игра на почивката, финтира двама защитници на символичните гости и се озова сам срещу вратаря Георги Китанов, но ударът му бе крайно неточен. ЦСКА-София отговори с гол в 53-та минута, когато Кирил Десподов центрира от пряксвободен удар по лявото крило, а Каранга се възползва и покачи с глава на 3:0.

След гола "червените" продължиха да контролират спокойно играта, докато "сините" бяха твърде хаотични, а на Китанов му се наложи да се намесва само при един опасен удар на Мехди Бурабия. ЦСКА-София пък пропусна да поведе с 4:0, след като Густаво Кулма стреля неточно секунди преди удара на Бурабия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!