Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцертът "Музикант на годината 2016" – запис

Галаконцертът "Музикант на годината 2016" привлече в столичната зала "България" на 18 април многобройна публика, любопитна да разбере кой е победителят в националната анкета на предаването "Алегро виваче" по програма "Хоризонт".


Статуетката "Музикант на годината 2016" на скулптора Христо Илиев бе връчена на Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров.

Бяха отличени още: 15-годишната цигуларка Кристина Георгиева в категория "Млад музикант на годината"; Детският радиохор с диригент Венеция Караманова като "Ансамбъл на годината"; проф. Петър Льондев – с наградата "Юбилей". Музикален проект на годината стана "Танго" на дуото Веско Ешкенази и Людмил Ангелов, а оперната певица Людмила Михайлова получи приза за активна творческа дейност.

Първият носител на новоучредената награда "Олга Камбурова" в подкрепа на младите таланти е 16-годишният китарист Георги Димитров-Жожо. Той ще получи възможност да направи запис, продуциран от БНР.

Чуйте в звуковите файлове запис на галаконцерта "Музикант на годината 2016" с участието на камерния ансамбъл "Софийски солисти" под диригентството на Пламен Джуров и наградените музиканти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна