Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готови ли са българските висшисти за дигиталното бъдеще на труда

Снимка: архив
По време на Международната конференция „Дигитализация и бъдещето на труда - възможности и решения“, организирана от КНСБ, над 50 представители на различни международни синдикални организации обсъждаха как ще се промени пазарът на труда в дигиталната среда.

В интервю на Лазарина Кадева ви представяме мнението на двама университетски преподаватели, членуващи в КНСБ - доц. Силвия Трифонова от катедра „ Финанси“ на УНСС и доц. д- р Агата Манолова от Факултета по Телекомуникации на Техническия университет, с позиции по повод увеличаващите се изисквания за конкурентоспособност на пазара на труда към заетите лица.

Нивото на компютърни умения и работа с дигитални продукти сред българските младежи е добро, това доказват висшистите, които успяват да се реализират в сферата не само в границите на страната, но и в света, подчерта доц. д- р Агата Манолова.
Прогресивно с потреблението на електронни ресурси се увеличава и нуждата от преквалификация на заетите лица в повечето сектори, затова е необходимо обучение през целия живот. Съществуват редица възможности за следдипломна квалификация, от които всички могат да се възползват, допълни доц. Трифонова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени