Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златен медал за ансамбъл - девойки във финала на съчетание с 10 бухалки

Снимка: БФХГ

Ансамбълът ни при девойките в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Везирска, Биляна Писова, Бояна Гелова и Лидия Василева спечели златните медали във финала с 10 бухалки на международния турнир по художествена гимнастика Sofia cup“ в „Арена Армеец“. Момичетата на Мария Кънчева днес играха уверено и без грешка, получиха оценка 16.550 точки, с което безапелационно спечелиха и  златния медал.

Доволна съм. Беше ни много приятно да си изиграем съчетанията без грешка в София. Истината е, че в многобоя допуснахме грешка и рускините справедливо успяха да ни победят.  На европейското в Будапеща ние ще започнем да се борим от нулата, защото всяко състезание е само за себе си, тези медали ги спечелихме тук и сега. До европейското има да отработим съвсем малки детайли – още по точни фигури или още някой поглед, който има да уточним, но наистина останаха много дребни неща, които могат да подобрят представянето ни,  заяви след състезанието наставникът на тима Мария Кънчева.

Състезанието го издържахме, преодоляхме  се и си свършихме работата. Златните медали на гърдите ни тежат защото зад тях има много труд и постоянство. Във втория ден за многобоя може би имаше малко напрежение в самата игра. Първият ден бяхме много спокойни, както и на финалите. На нас ни е приятно да играем пред нашата публика, за да я зарадваме. Ние играем за публиката, за да може тя да е щастлива, тогава и ние сме щастливи, споделиха момичетата след награждаването.

На второ място се класира петорката на Беларус с оценка от 15.800 точки, а трети  със същия резултат от 15.800 точки са гимнастичките на Италия, водени от внучката на Жулиета  Шишманова – Жулиета Канталупи!

Победителят в многобоя, ансамбълът на Русия допусна груба грешка и не намери място на подиума, като завърши 8-ми с 14.600 точки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!