Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нася Димитрова: Играе ми се в чужбина

Снимка: БТА

Една от основните състезателки на „Марица“ Нася Димитрова призна, че я блазни идеята да заиграе в силен клуб от чужбина. Ямболийката помогна на тима си да вземе титлата и Купата на България по волейбол този сезон, като изигра пореден силен мач във вчерашния финал за Купата срещу „Славия“.

Очаквахме тази победа, но не искахме да подценим „Славия“, защото това можеше да ни коства Купата. Радвам се, че победихме така и не си усложнихме двубоя. Поздравления на организаторите, всичко беше на ниво. За разлика от титлата, която спечелихме в „Сиконко“. Тук определено награждаването беше на много високо ниво, заяви Нася Димитрова.



Имам амбиции за чужбина, в България нивото не е високо. Но това е хубавото на „Марица“, че тук не гледат само нивото в България, а и това в чужбина – в перспектива. За това правим контроли в чужбина, ходим там и правим контролни срещи, с което поддържаме нивото.

Всеки ден говорим за пробив в чужбина. Това гоним и гледаме да обиграва колектива. Дано през следващия сезон се паднем в по-добра група, защото тази година беше много тежка. Сега продължавам с националния отбор, където също имаме цели. Продължаваме там, каза още Димитрова.

Капитанката на тима Радосвета Тенева добави: Много съм щастлива, че тази година спечелихме и двете купи, това беше целта ни и сме много щастливи. Получи се интересен финал, въпреки че в началото беше изнервен и от двете страни. Не станаха много добри геймове. Радваме се, че беше интересен за зрителите.



Идеята с това да се присъединят момичетата от чужбина направи турнира за Купата на България много по-интересен. На нас също мотивацията ни също беше голяма. Мисля, че това ниво е прилично за България. За съжаление повече млади момичета играят в първенството, но явно това е ситуацията в момента.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени