Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трябва да сме добре информирани за ЕС и да осъзнаем мястото си в него

Снимка: архив

Две млади журналистки от студентското онлайн райдо "Еврореакция" гостуват на Радио София в Деня на Европа - Анна Ангелова и Делия Стоилова. И двете бяха категорични, че липсва достатъчно информация за европейските политики и практики, като дори и наличната не дава достатъчно дълбочина и разнообразие по дадени събития. Те разказаха какво отличава тяхното предаване "Еврореакция" и как се опитват да разширяват погледа на аудиторията върху европейската идея и европейските устои.

Анна Ангелова посочи , че България трябва добре да прецени какво е постигнато за 10-те години членство в Евросъюза и какво може да постигне с предстоящото си председателство. В този смисъл е важно да бъде определен подходящият дневен ред и целите, които искаме да постигнем.

Същевременно и двете потвърдиха, че в момента е трудно да се говори и да се отстоява европейската единност, тъй като мненията на хората са много противоречиви и полюсите стават все по-засилени.

По въпроса за Брекзит големият спор е дали Европейският съюз трябва да бъде максимално неотстъпчив, за да не подтиква и други страни-членки да последват напускането на Великобритания, но е важно да се стигне до приемливо решение за всички страни, смятат Анна и Делия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени