Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият външен министър Даниел Митов е с обвинение за безстопанственост

С обвинение се сдоби и бившият депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов

| обновено на 09.05.17 в 19:50
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на външните работи Даниел Митов беше обвинен в безстопанственост, ощетила външното ведомство с близо половин милион лева. Пред журналисти той заяви, че не изпитва притеснения.

Обвинението на Митов е, защото е сложил подписа си под договор с Министерството на земеделието, според който е използвал туристическата фирма, с която е работило земеделското ведомство да осигурява пътуванията и на служителите в чужбина на Външно министерство. 
Според прокуратурата Митов е трябвало да осигури тази услуга чрез нарочна обществена поръчка, а не да ползва фирма на земеделското министерство. Затова с обвинение от миналата седмица е и неговият заместник във външното ведомство Христо Ангеличин
Освен че заяви, че не се притеснява, Митов обясни, че това  - две министерства да работят с обща туристическа фирма не било необичайно, правело се и сега. Затова и обяснението му днес в Столичното следствие беше, че прокуратурата е искала да даде публичност на влизането и излизането от тук на поредния обвиняем министър. 
Очевидно целта не е друга, да се видим с вас, да си кажем няколко приказки, да се види, че поредният министър влиза-излиза оттук и така,  посочи Митов.
Аз бих казала, че за съжаление това е поредният министър, който е нарушил закона, и за когото сме събрали доказателства, че е извършил престъпление, отгвори на обвиненията на Митов ръководителят на спецзвеното "Антикорупция" Румяна Арнаудова.
Междувременно в Столичното следствие беше и бившият депутат от Реформаторския блок - Гроздан Караджов, на когото също беше повдигнато обвинение. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени