Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В образователен концерт деца се запознаха с фолклорни инструменти, забавлявайки се

2
Снимка: Луиза Лазарова
Специален образователен концерт "Фолклорно разнообразие" за деца  с Оркестъра за народна музика на Българското национално радио се проведе днес в Първо студио на БНР. Песни и танци завладяха студиото, а децата имаха възможност да се запознаят с музикалните инструменти, да научат имената на народните носии и песни и да изиграят право хоро с момичетата от ансамбъл „Космически гласове“ с ръководител Ваня Монева.

Образователният концерт за деца се провежда за пореден път в Българското национално радио, а малчуганите на възраст между 5 и 8 години имаха възможност да се позабавляват и да научат нови и интересни неща за българската култура, традиции и музика.

Според диригента на Оркестъра за народна музика към Българското национално радио - Димитър Христов програмите за деца трябва да бъдат представяни увлекателно, забавно и в същото време да дават полезна информация на децата.

Всички малки посетители си тръгнаха от концерта с усмивка и нови познания. За най-любознателните имаше и награди.

Очаквайте скоро още концерти с "фолклорно разнообразие", които ще разпръскват чара на българската народна музика сред децата ни и ще им помогнат да навлязат в света на българските култура и традиции.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени