Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марта Вачкова: Когато човек дава сърцето си, таланта си – това се забелязва

4
Снимка: БГНЕС
Тя е играла всякакви роли - бебе, дете, майка, баба, вещица, принцеса, циганка… И в театъра, и в киното, и в телевизията.

В „Кой кой е“ ви срещаме с жената с най-широката усмивка на българския екран. Казва се Мартина Григорова Вачкова. Родена е в София. Отраснала е на ул. „Цар Шишман“. Проходила е в градинката на църквата „Св. Седмочисленици“. Отгледана е с много обич от майка ѝ Силвия Вачкова и от баща ѝ, обичаният от всички актьор – Григор Вачков. Тя е жената, която се въплъщава в десетки персонажи на малкия екран, и не само в предаванията "Ку-ку" и "Каналето", водеща е на предаването “Апартаментът” и напоследък е още по-популярна с участието си в сериала “Откраднат живот”.

Хората имат доверие в мен. Това е най-голямото ми постижение. Не съм излъгала, заставала съм зад добри каузи – отбелязва Марта. И допълва, че това може да постигне всеки със своята професия. – Важно е какъв актьор си, но още по-важно е какъв човек си. За какво използваш популярността си. Тя е  възможност „да биеш камбаната“. Важно е да изпитваш радост от работата си, не просто да се прехранваш, да оцеляваш. Аз обичам работата си. Късмет е, че работя именно това.

Чуйте разговора с Марта Вачкова. В него тя говори за желанията си да стане балерина и художничка, за уроците по оперно пеене, как в гимназията открила, че умее да разказва така, че хората се заслушват и влязла в театралната академия, за да се пребори със срамежливостта си; от това, че постоянно я свързват с баща ѝ, се е дразнила и същевременно се е амбицирала да докаже индивидуалните си качества; смята се за любопитен състрадателен човек, който се увлича от изкуство(а).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени