Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Българският спорт не трябва да бъде разделян по нехигиенични критерии

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ние не искаме мотоциклетният спорт да бъде подкрепян. Ние искаме към него да има отношението, което има към другите федерации. Така Румен Петков, председател на Организационния комитет по провеждането на европейските и световни шампионати у нас, коментира решението на федерацията да прекрати дейност след 15 май.

Ние не броим колко е помагано на федерацията по волейбол, на федерацията по гимнастика, тенис, бокс. Нека да се помага. Това е  българският спорт и той не трябва да бъде разделян по нехигиенични критерии. Много се надявам след лятото състезанията да продължат, защото в противен случай ще съсипем инвестициите на общините, на чиято територия имаме трасетата. И което е по-лошо, ще съсипем съдбите на няколко десетки български мотоциклетисти, допълни Петков.

Всички ангажименти, които сме поемали с европейската и със световната федерация, са поемани със съгласието на държавното ръководство - на Министерството на младежта и спорта и на министър-председателя.

В края на седмицата на мотополигон „Левски“ край Козар Белене ще се проведе третият кръг от националния шампионат по мотокрос.

Официалните тренировки за всички класове са в събота, а в неделя предстоят състезателните маншове, който започват в 10.30 часа след официалното откриване. След това състезание БФ Мотоциклетизъм ще замрази дейността си за неопределено време.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени