Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството назначава шестима областни управители от Обединените патриоти

Нови областни управители ще бъдат назначени на следващото заседание на правителството от квотата на коалиционните партньори в управлението.

Бившите депутати от "Атака" Николай Пехливанов и Илиян Тодоров ще бъдат назначени за областни управители съответно на София-град и на София-област.

Това съобщи за "Хоризонт" лидерът на партията Волен Сидеров. Пехливанов е строителен предприемач, заместник-председател на столичния общински съвет. През 2011-а година бе кандидат за кмет на София.
Илиян Тодоров бе народен представител в 42-рото и 43-тото Народно събрание. Той водеше листата на Обединените патриоти в Кюстендил на последните избори.

От квотата на ВМРО ще бъдат областните управители на Добрич и Русе. Начело в Добрич застава лидерът на партията в Балчик Атанас Атанасов. Той има висше инженерно образование, 12 години е работил в системата на МВР, общински съветник е в Балчик. В Русе ще бъде излъчен Галин Григоров. Финансовият експерт също е общински съветник и областен координатор на ВМРО. И двамата са били четвърти в листата на Обединени патриоти в листите в своя избирателен район.

НФСБ  взима Стара Загора и Бургас. Вчера правителството вече назначи Гергана Микова, която до този момент бе директор на регионалния офис на телевизия СКАТ в Стара Загора и Пловдив за областен управител на Стара Загора. Очаква се в Бургас поста си да запази досегашният областен управител Вълчо Чолаков.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна