Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиан Костов отива на големия финал на Евровизия

| обновено на 12.05.17 в 12:17
Снимка: БНТ1


България отива на големия финал на Евровизия в събота, след като песента "Beautiful mess", написана от международен екип, в основата който е групата "Симфоникс", спечели сърцата на публиката и журито в Киев.

Финалът ще започне в 22 ч. българско време.

На пресконференцията след края на втория полуфинал 10-те победители изтеглиха жребий за участието си в събота. На Кристиан се падна да пее във втората половина на шоуто.  Той ще представи песента си предпоследен, почти непосредствено преди гласуването.

Българите в страната не могат да гласуват в подкрепа на Кристиян днес, но тези зад граниза - могат.

Страната ни беше изтеглена първа след гласуване от публиката и журито на втория полуфинал, състоял се в Киев късно снощи. 

След края на пресконференцията Кристиян сподели за БНР, че е много горд да представя България на Евровизия:

Аз съм много благодарен на всички българи от чужбина за подкрепата. Сигурен съм, че без тях щеше да ми е много по-трудно, ако въобще, не е невъзможно. Аз вярвам, че българите гласуват и че наистина тази година можем да спечелим Евровизия, защото всичко върви по вода.

Останалите финалисти, излъчени снощи са: Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Властите в Киев решиха, че Кристиан е бил малолетен, когато е пял в Крим след анексирането от Русия, и затова постъпката му не нарушава закона. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени